Home / šport / Ostatné športy / Ruska Sergejevová sa priznala k dopingu, pred olympiádou mala na sebe tričko s nápisom „Nedopujem“

Ruska Sergejevová sa priznala k dopingu, pred olympiádou mala na sebe tričko s nápisom „Nedopujem“

PJONGČANG 24. februára (WebNoviny.sk) – Ruská bobistka Nadežda Sergejevová, ktorú na zimných olympijských hrách 2018 v juhokórejskom Pjongčangu pozitívne testovali na zakázanú látku stimulant trimetazidín, sa priznala k dopingu a diskvalifikovali ju. Športový arbitrážny súd (CAS) v sobotu informoval, že Sergejevová akceptovala predbežné vylúčenie.

Je druhou členkou Olympijského tímu Ruska s dopingom na tohtoročných ZOH, pred začiatkom hier mala na sebe tričko s nápisom „Nedopujem“. Tridsaťročná Sergejevová skončila v súťaži dvojbobov na 12. mieste. Látka trimetazidín sa používa na liečenie angíny. Podľa Svetovej antidopingovej agentúry má vplyv na metabolizmus, a preto je zakázaná.

Prvým ruským previnilcom bol curler Alexander Krušeľnickij a musel vrátiť bronzovú medailu zo súťaže miešaných párov. Krušeľnickij neprešiel antidopingovou kontrolou na meldónium. Ďalšími športovcami s pozitívnym dopingovým testom na ZOH 2018 boli slovinský hokejista Žiga Jeglič a japonský rýchlokorčuliar Kei Saito. Obaja už opustili dejisko olympiády.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Ruskí športovci súťažia v Pjongčangu pod olympijskou vlajkou po tom, ako sa prevalila kauza štátom riadeného dopingu na minulých ZOH 2014 v Soči. Medzinárodný olympijský výbor po týchto udalostiach suspendoval Rusko zo ZOH 2018, momentálne sa čaká, či MOV tento zákaz zruší, aby Rusi mohli na nedeľňajšom záverečnom ceremoniáli vystúpiť s vlastnou zástavou.

Viac k témam: Alexander Krušeľnickij, Boby ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, CAS Športový arbitrážny súd, doping, Kei Saito, Medzinárodný olympijský výbor, Nadežda Sergejevová, Žiga Jeglič, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruska Sergejevová sa priznala k dopingu, pred olympiádou mala na sebe tričko s nápisom „Nedopujem“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *