Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová ponesie slovenskú vlajku na záverečnom ceremoniáli ZOH 2018 v Pjongčangu

Petra Vlhová ponesie slovenskú vlajku na záverečnom ceremoniáli ZOH 2018 v Pjongčangu

PJONGČANG 24. februára (WebNoviny.sk) – Zjazdárka Petra Vlhová bude vlajkonosička slovenskej výpravy na záverečnom ceremoniáli XXIII. zimných olympijských hier, ktorý sa uskutoční v nedeľu o 20.00 h miestneho času (12.00 h SEČ) na Olympijskom štadióne v Pjongčangu. Vedenie výpravy navrhlo Vlhovú a jej tím vzápätí túto informáciu aj potvrdil.

Dvadsaťdvaročná Liptáčka absolvovala kompletný program alpských disciplín na ZOH 2018, čiže šesť pretekov v poradí: obrovský slalom, slalom, super G, zjazd, alpská kombinácia a na záver tímová súťaž. Najlepší výsledok dosiahla ako nováčik v kombinácii, kde skončila piata.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

V slalome, kde sa očakával jej útok na medailu, nepotvrdila ambície 13. miestom. Symbolicky Hry v Pjongčangu orámovali ako vlajkonosičky najúspešnejšie slovenské slalomárky ostatného obdobia. Na úvodnom ceremoniáli 9. februára niesla slovenskú vlajku Veronika Velez-Zuzulová, ktorá v Kórejskej republike uzavrela bohatú súťažnú kariéru.

Viac k témam: Petra Vlhová, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová ponesie slovenskú vlajku na záverečnom ceremoniáli ZOH 2018 v Pjongčangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *