Home / šport / Ostatné športy / Maďarsko má svoje prvé zlato v histórii zimných olympijských hier, štafeta vytvorila aj rekord

Maďarsko má svoje prvé zlato v histórii zimných olympijských hier, štafeta vytvorila aj rekord

PJONGČANG 22. februára (WebNoviny.sk) – Maďarská štafeta mužov získala zlato na 5000 m v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Tím v zložení Liou Šao-ang, Sándor Liu Šaolin, Viktor Knoch a Csaba Burján triumfoval s olympijským rekordom 6:31,971 min pred Čínou a Kanadou. Pre Maďarsko je to vôbec prvá medaila na ZOH 2018 a vôbec premiérové zlato v histórii zimných olympijských hier.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Uzavreli sme štvorročný cyklus. Našim cieľom bolo najprv dostať sa na olympiádu, potom do finále a napokon ideme domov s medailou. Je to skvelé, o to viac, že je to prvé maďarské zlato v histórii zimných hier,“ cituje Knocha Olympijský informačný systém.

ZOH 2018 v Pjongčangu

 

RÝCHLOKORČUĽOVANIE NA KRÁTKEJ DRÁHE

Muži – štafety na 5000 m – celkové poradie: 1. Maďarsko (Liou Šao-ang, Sándor Liu Šaolin, Viktor Knoch, Csaba Burján) 6:31,971 min /olympijský rekord/, 2. Čína (Wu Ta-ťing, Chan Tchien-jü, Sü Chung-č‘, Čchen Te-čchüan) 6:32,035, 3. Kanada (Samuel Girard, Charles Hamelin, Charle Cournoyer, Pascal Dion) 6:32,282, 4. Kórejská republika (Seo Dži-ra, Kim Dok-jum, Kwak Jun-gy, Lim Hjo-džun) 6:34,510, 5. USA (J.R. Celski, John-Henry Krueger, Thomas Insuk Hong, Aaron Tran) 6:36,867, 6. Kazachstan (Denis Nikiša, Nurbergen Žumagazijev, Abzal Ažgalijev, Jerkebulan Šamuchanov) 6:47,727, 7. Japonsko (Keita Watanabe, Riosuke Sakazume, Kazuki Jošinaga, Hiraki Jokojama) 6:42,655, 8. Holandsko – nepostúpilo z rozjázd.

Viac k témam: Csaba Burján, Liou Šao-ang, Rýchlokorčuľovanie na krátkej dráhe ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Sándor Liu Šaolin, Viktor Knoch, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Maďarsko má svoje prvé zlato v histórii zimných olympijských hier, štafeta vytvorila aj rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *