Home / SVET / Britské herečky vyzvali na koniec sexuálneho obťažovania na pracovisku, medzi nimi Emma Watson

Britské herečky vyzvali na koniec sexuálneho obťažovania na pracovisku, medzi nimi Emma Watson

LONDÝN 18. februára (WebNoviny.sk) – Takmer 200 britských herečiek podpísalo otvorený list, v ktorom vyzývajú na ukončenie sexuálneho obťažovania na pracoviskách vo všetkých oblastiach.

Medzi signatárkami výzvy sú napríklad Emma Thompson, Keira Knightley či Emma Watson. Ich krok je prejavom solidarity s hnutím Time’s Up, ktoré vzniklo v dôsledku sexuálnych škandálov okolo amerického hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina. Herečky svoj postoj prejavia aj v nedeľu večer počas udeľovania cien BAFTA v Londýne, kde budú oblečené v čiernom.

Odporúčame:
Najnovšie filmy svetových režisérov uvedie v exkluzívnych slovenských premiérach MFFK Febiofest

Herečky tiež podporili novozriadený Fond spravodlivosti a rovnosti Spojeného kráľovstva (UK Justice and Equality Fund), ktorý bude poskytovať právnu pomoc a podporu zasiahnutým ženám. Emma Watson ako jedna z prvých darkýň poskytla na novú kampaň jeden milión libier.

Viac k témam: emma watson, keira knightley
Zdroj: Webnoviny.sk – Britské herečky vyzvali na koniec sexuálneho obťažovania na pracovisku, medzi nimi Emma Watson © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *