Home / šport / Ostatné športy / Debutantka na olympiáde Šimoňáková obsadila v súťaži sánkarok 23. miesto

Debutantka na olympiáde Šimoňáková obsadila v súťaži sánkarok 23. miesto

PJONGČANG 13. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Katarína Šimoňáková sa na XXIII. zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu neprebojovala medzi elitnú dvadsiatku súťaže sánkarok a v konečnom poradí jej napokon patrila 23. pozícia.

Šimoňáková po troch jazdách figurovala v konkurencii 29 žien na 24. mieste s odstupom 3,838 na najrýchlejšiu, ale keďže Američanka Emily Sweeneyová nedokončila finálovú jazdu, tak sa 20-ročná Slovenka posunula v konečnom hodnotení ešte o jeden post vyššie. Očakávanou víťazkou pretekov sa stala obhajkyňa zlata zo Soči 2014 Natalie Geisenbergerová z Nemecka.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Šimoňáková dosiahla v pondelkových jazdách 24. a 25. najlepší čas, v utorok predviedla 23. najlepší výkon, vďaka ktorému sa v súčte posunula o stupienok vyššie.

Slovenskú debutantku pod piatimi kruhmi delilo od prvej dvadsiatky s právom absolvovať kompletnú súťaž takmer 1,6 s. Ďalší Šimoňákovej jednomiestny posun vyššie vo výsledkovej listine malo na svedomí nedokončenie finálovej jazdy v podaní Emily Sweeneyovej z USA.

Viac k témam: Katarína Šimoňáková, Sane ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Debutantka na olympiáde Šimoňáková obsadila v súťaži sánkarok 23. miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *