Home / SLOVENSKO / Vláda uvoľní 10 miliónov eur na rekonštrukciu internátov, avizuje premiér Fico

Vláda uvoľní 10 miliónov eur na rekonštrukciu internátov, avizuje premiér Fico

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Vláda uvoľní 10 miliónov eur na rekonštrukciu vysokoškolských internátov, v druhom polroku ďalších desať. Oznámil to na stredajšej tlačovej besede premiér Robert Fico.

Súťaž medzi súkromnými firmami

V minulom roku Európska komisia na základe spolupráce s Eurostatom a členskými krajinami EÚ rozhodla, že investície do zatepľovania verejných budov už nebudú zaťažovať štátny rozpočet.

Odporúčame:
Študenti poslali otvorený list premiérovi Ficovi, žiadajú splnenie sľubov

„Vyhlásime súťaž medzi súkromnými firmami na zatepľovanie internátov. Súkromné firmy svoj príjem získajú z výdavkov na energie, ktoré sa ušetria vďaka renovácii,“ vysvetlil premiér.

Výmena okien aj nákup nábytku

Robert Fico predpokladá, že ministerka školstva Martina Lubyová sa v čo najbližšom čase stretne so zástupcami vysokých škôl a spíše zoznam, čo treba na internátoch zrekonštruovať.

„Chceme reagovať na havarijné stavy. Kým sa začne proces zatepľovania, peniaze sa môžu využiť na výmenu okien, rekonštrukciu strechy či na nákup nábytku,“ uzavrel predseda strany Smer-SD.

Viac k témam: Európska komisia (EK), internáty, Martina Lubyová, Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR, Robert Fico, školstvo, Smer-SD, Vysoké školstvo, vysoké školy
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda uvoľní 10 miliónov eur na rekonštrukciu internátov, avizuje premiér Fico © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *