Home / šport / Ostatné športy / Aktualizované: Petra Vlhová útočí na kariérne maximum v obrovskom slalome

Aktualizované: Petra Vlhová útočí na kariérne maximum v obrovskom slalome

aktualizované 23. januára, 11:49

KRONPLATZ 23. januára (WebNoviny.sk) – Slovenke Petre Vlhovej patrí ôsma priečka po 1. kole obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v talianskom Kronplatzi.

Shiffrinová prekvapujúco vypadla

Vlhová s číslom 13 na hrudi predviedla na poriadne zatočenej trati 1. kola dynamickú jazdu s minimom chýb a v sumáre zaostala o 1,24 s za prekvapujúcou líderkou z Nórska Ragnhild Mowinckelovou. Druhá priečka patrí s odstupom 8 stotín Talianke Marte Bassinovej, tretia je Nemka Viktoria Rebensburgová (+0,09).

Odporúčame:
Nezlomná Gutová sa dočkala víťazstva v super G takmer po roku a opäť v Cortine

Prekvapením je vypadnutie Američanky Mikaely Shiffrinovej. Líderka hodnotenia disciplíny aj celého Svetového pohára sa pri prejazde jednej z bránok nevyhla chybe na vnútornej lyži a dostala sa mimo vytýčenú trať. Ani o ďalšie nečakané problémy favoritiek nebola na slnkom zaliatej trati v 1. kole núdza.

Vlhovej maximom sú dve siedme miesta

Úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome Francúzka Tessa Worleyová je zatiaľ jedenásta a víťazka nedeľňajšieho super G v Cortine d´Ampezzo Švajčiarka Lara Gutová figuruje na 24. priečke.

Maximom 22-ročnej Liptáčky Vlhovej vo Svetovom pohári v obrovskom slalome zatiaľ sú dve siedme miesta z vlaňajších pretekov v americkom Aspene a rakúskom Lienzi. Dovedna má zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho na konte šesť umiestnení v Top Ten v obrovskom slalome.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa na Piz de Plaies v Kronplatzi začne o 13.00 h.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní

Kronplatz

Obrovský slalom žien – po 1. kole: 1. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 1:03,24 min, 2. Marta Bassinová (Tal.) +0,08 s, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,09, 4. Sara Hectorová (Švéd.) +0,26, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +0,43, 6. Estelle Alphandová (Švéd.) +0,49, 7. Irene Curtoniová (Tal.) +1,02, 8. Petra Vlhová (SR) +1,24.

Viac k témam: Petra Vlhová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní, zimné športy, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Petra Vlhová útočí na kariérne maximum v obrovskom slalome © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *