Home / šport / Tenis / Mertensová prestrieľala Svitolinovú, uštedrila jej „kanára“ a je v semifinále Australian Open

Mertensová prestrieľala Svitolinovú, uštedrila jej „kanára“ a je v semifinále Australian Open

MELBOURNE 23. januára (WebNoviny.sk) – Belgická tenistka Elise Mertensová nečakane postúpila už do semifinále dvojhry žien na Australian Open. Nenasadená Mertensová zvíťazila nad ukrajinskou turnajovou štvorkou Elinou Svitolinovou za 73 minút 6:4, 6:0 vo štvrťfinále na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny v Melbourne (15. – 28. januára, tvrdý povrch Plexicushion, celková dotácia 55 miliónov AUD).

Prvá Belgičanka medzi najlepšou štvorkou

Mertensová prestrieľala favorizovanú Svitolinovú 26:14 vo víťazných úderoch a celkovo využila 5 z 9 brejkových príležitostí. V druhom sete súperke uštedrila nepopulárneho „kanára“, trikrát jej vzala servis a premenila prvý mečbal pri svojom podaní.

Odporúčame:
Plíšková otočila derby so Strýcovou, o semifinále Australian Open sa pobije so svetovou jednotkou

Mertensová je prvou Belgičankou medzi najlepšími štyrmi na Australian Open od roku 2012, keď sa to podarilo Kim Clijstersovej. Čerstvá účastníčka semifinále trénuje v Clijstersovej akadémii a bola si istá, že jej patrónka sa pozerala na víťazné štvrťfinále v televízii. „Kim, ďakujem za podporu. Tvoja SMS pred zápasom, aby som sa zbytočne nestresovala, ma veľmi potešila. Snažím sa tento týždeň ísť v tvojich šľapajach,“ uviedla Mertensová, cituje ju AP.

Dvojnásobná šampiónka z Hobartu

Debutantka v miestnej singlovej hlavnej súťaži Mertensová si opäť posunula maximum z veľkej štvorky, vlani bola v 3. kole parížskeho antukového Roland Garros. Súperkou 22-ročnej Belgičanky, 37. hráčky v singlovom rebríčku WTA, v súboji o postup do finále bude víťazka súboja Caroline Wozniacka (Dán.-2) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.).

Odporúčame:
Aktualizované: Čchung Hje-on sa na Australian Open postaral o senzáciu, v osemfinále vyradil Djokoviča

Mertensová je dvojnásobná šampiónka z prípravného podujatia v tasmánskom Hobarte. V 1. kole AO zdolala slovenskú kvalifikantku Viktóriu Kužmovú 6:2, 6:1. V úvode sezóny sa s Davidom Goffinom zapojila do Hopmanovho pohára v Perthe, na ktorom mala vo dvojhre bilanciu 2:1, podľahla akurát nemeckej dvojnásobnej grandslamovej šampiónke a bývalej jednotke hodnotenia Angelique Kerberovej. Tento rok má v singli skóre 11:1, v Hobarte triumfovala aj vo štvorhre po boku Holanďanky Demi Schuursovej.

Australian Open – štvrťfinále

dvojhra žien:

Elise Mertensová (Belg.) – Elina Svitolinová (Ukr.-4) 6:4, 6:0 za 73 minút

Viac k témam: Australian Open, Elina Svitolinová, Elise Mertensová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Mertensová prestrieľala Svitolinovú, uštedrila jej „kanára“ a je v semifinále Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské tenistky si vybojovali postup na finálový turnaj do Sevilly, rozhodujúci bod proti Slovinkám získala Jamrichová (foto)

Iba 16-ročná Jamrichová vo svojom druhom zápase v tímovej súťaži PBJK dosiahla druhé víťazstvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *