Home / SLOVENSKO / Kandidátka na post ústavného sudcu Laššáková prijíma rozhodnutie prezidenta Kisku s pokorou

Kandidátka na post ústavného sudcu Laššáková prijíma rozhodnutie prezidenta Kisku s pokorou

BRATISLAVA 12. decembra (WebNoviny.sk) – Kandidátka na post ústavného sudcu, poslankyňa Jana Laššáková prijíma rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku vymenovať ju do funkcie s veľkou pokorou. „Konkrétne sa vyjadrím, až keď budem mať rozhodnutie o vymenovaní do funkcie sudkyne,“ uviedla ďalej v reakcii.

Laššáková zdôrazňuje, že vo svojej celej právnickej profesii prichádzala do styku s ústavou, s právnymi predpismi, na ústavnoprávnom výbore bola pri tvorbe zákonov a preto si myslí, že je pripravená zastávať funkciu. Do štvrtka sa zároveň vzdá poslaneckého mandátu.

Odporúčame:
Prezident Kiska podľa Madeja uznal svoju chybu, nový sudca Mamojka akceptuje jeho rozhodnutie

Jana Laššáková, Mojmír Mamojka a Miroslav Duriš budú novými sudcami Ústavného súdu SR. Prezident ich vymenuje tento týždeň vo štvrtok. Informoval o tom dnes prezident Andrej Kiska. Nových sudcov vymenuje po tom, čo ústavný súd 6. decembra rozhodol o sťažnosti piatich kandidátov, z ktorých si prezident odmietol vybrať.

Ústavný súd prikázal prezidentovi, aby vo veci konal a z parlamentom navrhnutých kandidátov vybral troch nových sudcov. Prezident Kiska doteraz odmietal vymenovať z kandidátov sudcov ÚS s odôvodnením, že vo svojej doterajšej praxi sa nevenovali ústavnému právu a ochrane ľudských práv a existujú závažné pochybnosti, či sú schopní zastávať funkciu ústavného sudcu.

Viac k témam: Andrej Kiska, Jana Laššáková, Miroslav Duriš, Mojmír Mamojka, Ústavný súd SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Kandidátka na post ústavného sudcu Laššáková prijíma rozhodnutie prezidenta Kisku s pokorou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *