Home / šport / Ostatné športy / Skvelá Vlhová začala sezónu Svetového pohára na výbornú, v rakúskom Söldene skončila tretia

Skvelá Vlhová začala sezónu Svetového pohára na výbornú, v rakúskom Söldene skončila tretia

17.10.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová začala výborne sezónu Svetového pohára 2020/2021.

V sobotňajšom obrovskom slalome v rakúskom Söldene obsadila vynikajúce 3. miesto a siedmykrát v kariére sa v SP dostala v tejto disciplíne na pódium.

Prvé kolo jej nevyšlo

Úradujúcej majsterke sveta v obrovskom slalome nevyšlo prvé kolo na ľadovci Rettenbach a so stratou 2,02 sekundy za líderkou Martou Bassinovou z Talianska jej patrila až 10. priečka. „Neviem, kde bol problém. Na strmine som nešla tak, ako to dokážem. Musím si to rozobrať. Stále mám tie najvyššie ciele a v druhom kole chcem dať do toho všetko,“ povedala Vlhová pre RTVS po prvej súťažnej jazde v novej sezóne. V kariére si Vlhová pripísala už 35. pódium v SP.

Druhé kolo zajazdila Slovenka omnoho lepšie a dosiahla v ňom najlepší čas spomedzi všetkých tridsiatich účastníčok, čo jej stačilo na posun nahor o sedem pozícií. Prvú priečku si napokon udržala Bassinová a druhá bola jej krajanka a obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu pre celkovú víťazku SP Federica Brignoneová.

Vlhová obhajuje malé krištáľové glóbusy

V celkovom účtovaní Brignoneová zaostala za Bassinovou o 14 stotín sekundy, Vlhová v konečnom poradí stratila na víťazku 1,13 sekundy. Bassinová si vyjazdila ešte len druhé prvenstvo v pretekoch SP, v minulosti triumfovala tiež v obrovskom slalome v americkom Killingtone v závere novembra 2019.

„Po prvom kole som bola na seba nahnevaná a v druhom som sa snažila zmeniť mentálny prístup. Technicky som nešla zle, ale veľa som brzdila a v cieli to boli dve sekundy. To som sa snažila zmeniť, pustiť to a ísť tak, ako jazdím na tréningu. Veľmi sa teším z tretieho miesta. Dala som do toho všetko a napokon to vyšlo,“ prezradila Slovenka po pretekoch do kamier RTVS.

Doterajším maximom Petry Vlhovej v obrovskom slalome v Söldene bola 8. pozícia z októbra 2016. V kalendárnom roku 2020 sa 25-ročná Liptáčka prebojovala šiestykrát. Vlhová v ročníku 2020/2021 obhajuje malé krištáľové glóbusy za minulosezónne prvenstvá v hodnotení slalomu a paralelných disciplín.

Trénovať bude vo Fínsku

„Pódiové umiestnenie mi dodáva sebavedomie, že viem vyhrávať preteky. Ukázala som to v druhom kole. Príprava na sezónu bola veľmi dobrá, asi najlepšia za posledné roky, možno aj v kariére. Nemali sme skoro žiadne problémy napriek tomu, že bola korona. Cítim sa silná a preto ma prvé kolo hnevalo. Ukázala som, že mám na to,“ pokračovala slovenská lyžiarka.

Najbližší súťažný štart čaká na Petru Vlhovej až o mesiac, v piatok 13. novembra to bude paralelný obrovský slalom v rakúskom stredisku Zürs pri dedinke Lech am Arlberg.

„Zostávam teraz na tri dni trénovať v Söldene, pretože sú tu super podmienky. Potom pôjdem na chvíľku domov a koncom októbra odcestujem trénovať do fínskeho Levi, odtiaľ na preteky do Rakúska a potom späť do Fínska,“ prezradila svoj program Slovenka..

Viac k témam: Svetový pohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelá Vlhová začala sezónu Svetového pohára na výbornú, v rakúskom Söldene skončila tretia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *