Home / šport / Ostatné športy / Vzpieranie v riziku, že bude pre doping vyškrtnuté z programu olympijských hier

Vzpieranie v riziku, že bude pre doping vyškrtnuté z programu olympijských hier

LAUSANNE 7. decembra (WebNoviny.sk) – Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vystavil vzpieranie riziku, že bude vyradené z olympijských hier v roku 2024 a nariadil opätovné testovanie viacerých uložených dopingových vzoriek z hier v Londýne v roku 2012.

Odporúčame:
Putin nevyhlási bojkot olympiády, ruským športovcom cestu do Pjongčangu zakazovať nebude

Zasadnutie výkonného výboru MOV, ktoré sa v stredu zaoberalo dopingovou problematikou, sa uznieslo, že Medzinárodná federácia vzpierania musí podať správu opäť v júni budúceho roka. MOV odobralo 29 olympijských medailí vo vzpieraní, pričom pozitívnych testov bolo 49, vrátane steroidov, pochádzajúcich z opätovných testov na hrách v Pekingu (2008) a Londýne (2012).

Vzpieranie figuruje v programe olympijských hier 2020, počet účastníkov však má byť nižší o 64 a zrušili aj jednu mužskú kategóriu.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach povedal, že opätovné preskúmanie vzoriek londýnskych hier bude mať „zvláštny dôraz na vzpieranie“. Dodal, že krajiny s najvyšším počtom dopingových previnení by mali prísť o možnosť štartu.

Viac k témam: doping, Medzinárodný olympijský výbor, Thomas Bach, vzpieranie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vzpieranie v riziku, že bude pre doping vyškrtnuté z programu olympijských hier © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prvá časť himalájskeho dobrodružstva ubehla ako voda, Hámor sa podelil o svoje zážitky z Himalájí (foto)

Horolezec sa pripravuje na odchod do základného tábora.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *