Home / šport / Ostatné športy / Vzpieranie v riziku, že bude pre doping vyškrtnuté z programu olympijských hier

Vzpieranie v riziku, že bude pre doping vyškrtnuté z programu olympijských hier

LAUSANNE 7. decembra (WebNoviny.sk) – Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vystavil vzpieranie riziku, že bude vyradené z olympijských hier v roku 2024 a nariadil opätovné testovanie viacerých uložených dopingových vzoriek z hier v Londýne v roku 2012.

Odporúčame:
Putin nevyhlási bojkot olympiády, ruským športovcom cestu do Pjongčangu zakazovať nebude

Zasadnutie výkonného výboru MOV, ktoré sa v stredu zaoberalo dopingovou problematikou, sa uznieslo, že Medzinárodná federácia vzpierania musí podať správu opäť v júni budúceho roka. MOV odobralo 29 olympijských medailí vo vzpieraní, pričom pozitívnych testov bolo 49, vrátane steroidov, pochádzajúcich z opätovných testov na hrách v Pekingu (2008) a Londýne (2012).

Vzpieranie figuruje v programe olympijských hier 2020, počet účastníkov však má byť nižší o 64 a zrušili aj jednu mužskú kategóriu.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach povedal, že opätovné preskúmanie vzoriek londýnskych hier bude mať „zvláštny dôraz na vzpieranie“. Dodal, že krajiny s najvyšším počtom dopingových previnení by mali prísť o možnosť štartu.

Viac k témam: doping, Medzinárodný olympijský výbor, Thomas Bach, vzpieranie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vzpieranie v riziku, že bude pre doping vyškrtnuté z programu olympijských hier © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *