Home / SLOVENSKO / Slovensko zasiahne extrémne silný vietor, meteorológovia vydali výstrahy druhého a tretieho stupňa

Slovensko zasiahne extrémne silný vietor, meteorológovia vydali výstrahy druhého a tretieho stupňa

23.2.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa pred extrémne silným vetrom pre oblasť Vysokých, Nízkych, Západných Tatier, Veľkú a Malú Fatru. Uvádza to na svojej oficiálnej webovej stránke. Výstraha platí do pondelka do 06:00.

„V polohách nad 1 500 m.n.m. sa približne od 17:00 očakáva výskyt extrémne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo, v nárazoch, rýchlosť 45 až 50 m/s, čo je 160 až 180 km/h. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoká a predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo,“ upozornil SHMÚ.

Horská záchranná služba preto neodporúča v tomto čase pohyb vo vysokohorskom teréne a ani v nižšie položených lokalitách.

Viac k témam: počasie, silný vietor, výstrahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko zasiahne extrémne silný vietor, meteorológovia vydali výstrahy druhého a tretieho stupňa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *