Home / Nezaradené / Občan Kiska vypudil: „ Ešte tu máme poistku v prezidentke Čaputovej!“

Občan Kiska vypudil: „ Ešte tu máme poistku v prezidentke Čaputovej!“

Skoro som včera skolaboval, keď som počul v Televíznych novinách TV Markíza, že sa najväčšie slovenské politické zlo takto vyjadrilo k prerokovávaniu sociálnych zákonov v parlamente na to konto, ak by ich poslanci schválili. Ešte tu máme poistku v prezidentke….. a ja sa pýtam, akú poistku občan Kiska? Vy riadite prezidentku Slovenskej republiky? Že by fungovala na diaľkové ovládanie? Z akého dôvodu to tvrdíte? Že ste boli jej predchodcom? To je kvalifikácia na to, aby ste mohli prezidentku komandovať? Čo si to vôbec dovoľujete? Vaša drzosť naozaj nepozná hraníc. Vy môžete iba veriť v jej súhlas, alebo nesúhlas a nie tvrdiť to, čo urobí prezidentka!!! A s bohorovnosťou toto Kiska zopakoval aj v predvolebnej relácii Na hrane v TV JOJ. Čakal som, že na tieto slová zareaguje moderátor Magušin. No čakal som márne, pretože pripravené odpovede tohto elementa slovenskej politiky odhalil hneď na úvod relácie vedľa stojaci predseda NRSR Danko. Aj takto podvodne z hľadiska neobjektivity sa dá robiť predvolebná politická relácia. Zareagoval iba premiér Pellegrini.

Položme si otázku, prečo takéto niečo zo seba vylúdil občan Kiska? Rovnako, ako on sa do prezidentského kresla dostala Čaputová, len s tým rozdielom, že ona je navyše nelegitimná prezidentka. Prečo nelegitimná? Pretože Ústavný súd ešte stále nevyriešil ústavnú sťažnosť na prepočítanie hlasov s voličskými preukazmi i napriek tomu, že ju predseda Ústavného súdu Fiačan inauguroval do prezidentského úradu. Zaujímavé je, že 50 dňové moratórium na prieskumy preferencií dokázal ÚS zrušiť počas dvoch či troch týždňov, ale prepočítať hlasy od septembra nie a  odložil ústavný problém do zásuvky. A druhá záhada rozhodnutia ÚS súdu je v otázke: Aký je z hľadiska podstaty informovanosti rozdiel medzi 50-timi (ja si myslím, že 30 dní by stačilo) a dnes platnými 14-timi dňami moratória, ktoré nie sú informovanosti na prekážku? To znamená, že rozdiel 36 dní je neústavná položka!!! Ak by bolo 42 dní, prípadne len 30 dní rozdiel, tak by to bolo ústavné? Neviem, nerozumiem tomu a som presvedčený, že ani mnohí ďalší. Ibaže 50 dní bez prieskumov v mediách je neústavné, ale 14 dní bez zverejnených preferencii ústavne je. Neuveriteľná právnická kľučka Ústavného súdu SR, ktorá nedokazuje jeho nezávislosť.

Samozrejme, že ak by sa zistili nezrovnalosti v počte volebných preukazoch a odovzdaných hlasov, museli by sa voľby opakovať. A prezidentka môže byť vďačná Kiskovi, že ako prezident, i keď mal časť kandidátov na ústavných sudcov nevymenoval ďalších piatich a trval na celkovom počte. Lenže, ak by z ponúknutého počtu vymenoval spomínaný počet, Ústavný súd by mohol rozhodnúť o ústavnej sťažnosti hneď po voľbách. Dnes ústavná sťažnosť odpočíva niekde v zásuvke a nikto sa jej nevenuje. V Rakúsku kvôli pár hlasom opakovali druhú voľbu prezidenta a nič svetoborného sa nestalo. Mali prezidenta o mesiac neskôr, ale právne a ústavne zvoleného! Prečo? Pretože u našich južných susedov sú zákony zákonmi i ústava ústavou a nie toaletným papierom, ako u nás!

Ak by sa odhalili machinácie s hlasmi, okamžite by prezidentka nemohla byť prezidentkou a rovnako by neplatili všetky úkony, ktoré doteraz vykonala. Boli by neplatné všetky podpísané zákony, (to by malo ďalekosiahle následky v živote všetkých firiem a občanov, ktorí sa riadili už novými zákonmi), všetky vetá prezidentky, ňou vymenovaní veľvyslanci, rektori a ďalší vymenovaní funkcionári by sa museli stiahnuť z funkcií a rovnako aj ústavní sudcovia, ktorých vymenovala by nemohli zostať vo funkcii a musel by ich v zastúpení vymenovať predseda parlamentu. To by bol galimatiáš nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. A trúfne si na to Ústavný súd? Asi nie, lebo aj ústavní sudcovia by si pod sebou podpílili konáre. Veď majú vystarané na 12 rokov svojho života!

Možno aj preto, aby Kiska nezatlačil na vyriešenie ústavnej sťažnosti, drží v rukách diaľkový čaputovládač. Na rozdiel od autora sťažnosti Harabina, má však toto najväčšie slovenské politické zlo v denníkoch, v internetových médiach, v rozhlasových a televíznych spravodajstvách otvorenú náruč.

Takže asi preto tá istota vo výrokoch o vlastnení prezidentky! No uvidíme, ak schvália sociálne zákony, ako sa zachová prezidentka. Či je pre ňu dôležitejšia časť politikov, alebo vyše dva milióny občanov Slovenska, ktorým je prezidentkou? Podľa jej doterajších krokov som skôr naklonený k prvej možnosti. Uvidíme, nechajme sa prekvapiť. Možno to bude milo, alebo skoro pol národa, ktoré by svojím vetom obrala o peniaze, bude nadávať.

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Raši sa pochválil výsledkami za sto dní, Matovičovi ministri vraj tápali počas celého funkčného obdobia (video)

Vďaka rekordnému čerpaniu sme zachránili pre Slovensko takmer všetky eurofondy, informoval minister investícií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *