Home / Nezaradené / Šimkovičovú nebudú odvolávať v parlamente, Pellegrini odporučil opozičným poslancom naučiť sa pravidlá (video)

Šimkovičovú nebudú odvolávať v parlamente, Pellegrini odporučil opozičným poslancom naučiť sa pravidlá (video)

5.2.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 5. februára, 15:56

Schôdzu o odvolávaní ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) nie je možné otvoriť. Informoval o tom predseda parlamentu Peter Pellegrini s tým, že opoziční poslanci nedodali potrebný počet podpisov.

Chýbajú dva podpisy

„Od piatku sa pozeráme na podanie na návrh na vyslovenie nedôvery ministerke Šimkovičovej, ktorú podali poslanci hnutia Progresívne Slovensko a Sloboda a Solidarita. Od piatku, ako počítame, tak počítame, žiaľ, máme tu len 28 podpisov z jednej aj druhej politickej strany. Ani o jeden viac,“ uviedol Pellegrini.

Podľa predsedu parlamentu by každý poslanec mal vedieť, že v zmysle ústavy môže návrh na vyslovenie nedôvery akémukoľvek ministrovi alebo premiérovi podať minimálne 30 poslancov NR SR.

Naučte sa pravidlá NR SR

Ako Pellegrini ďalej uviedol, keďže počas celého víkendu v podateľni nenašli ani jeden podpis navyše, musel v pondelok podpísať rozhodnutie a konštatovať, že tento návrh nespĺňa podmienky stanovené ústavou a nie je možné takúto schôdzu zvolať.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Do budúcna odkazujem týmto pánom a dámam z opozície, ktorí majú vždy plné ústa pravdy, aby sa naučili pravidlá NR SR a aby, ak chcú odvolávať člena vlády, tých podpisov nabudúce priniesli 30,“ uzavrel Pellegrini.

Administratívny omyl

Ide o administratívny omyl,“ zareagovalo hnutie PS. Podľa progresívcov to ale na veci nič nemení a návrh na zvolanie schôdze k odvolaniu Šimkovičovej plánujú podať opäť, a to v utorok.

Smutné je, že Peter Pellegrini sa vytešuje z jedného strateného hárka a točí si o tom videá,“ uviedol politický subjekt a dodal, že stačilo slušné upozornenie a omyl by odstránili. Prípadne by sa podľa nich Pellegrini mohol „konečne vyjadriť, či schvaľuje nenávistné prejavy a diletanstvo ministerky Šimkovičovej, ktorú vo funkcii kryje“.

Viac k témam: Minister kultúry SR, Odvolanie z funkcie, Predseda parlamentu
Zdroj: SITA.sk – Šimkovičovú nebudú odvolávať v parlamente, Pellegrini odporučil opozičným poslancom naučiť sa pravidlá (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Hrebienku umelci zo zahraničia vyrezali sochy z 50 ton ľadu, návštevníkov budú tešiť do konca apríla (video+foto)

Na sochách pracovalo desať tímov z viacerých častí sveta.