Home / šport / Ostatné športy / Skvelý Ján Volko vyhral v Erfurte šesťdesiatku v európskom výkone roka

Skvelý Ján Volko vyhral v Erfurte šesťdesiatku v európskom výkone roka

2.2.2020 (Webnoviny.sk) – Halový majster Európy z Glasgowa 2019 Ján Volko vyhral beh na 60 m na 7. ročníku halového atletického mítingu v nemeckom Erfurte vo výbornom európskom výkone roka 6,60 sekundy.

Za vlastným rekordom SR zaostal len o 3 stotinky. Dvadsaťtriročný Bratislavčan triumfoval suverénne, druhého v cieli Brita Olivera Brombyho i tretieho Markusa Fuchsa z Rakúska, s ktorým tesne prehral na Eláne, predstihol až o 5 stotín.

Zverenec dua Naďa Bendová – Róbert Kresťanko si tohtosezónne maximum 6,66 z erfurtského rozbehu zlepšil vo finále až o 6 stotín. Volko obsadil v II. rozbehu 2. miesto za Nemcom Aleksandarom Askovicom (6,65) a hladko postúpil.

Čas 6,66 znamenal posun tohtosezónneho maxima spred týždňa z mítingu Elán o stotinku a to aj napriek drobnému problému. „Na štarte Jankovi ´uleteli´ bloky, našťastie to ustál,“ informovala z Erfurtu trénerka Naďa Bendová.

Viac k témam: Erfurt, európsky výkon roka
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelý Ján Volko vyhral v Erfurte šesťdesiatku v európskom výkone roka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita opäť pokoril vlastný rekord, má za sebou už 29 výstupov na Mount Everest

Vlani po dvoch výstupoch informoval, že s lezením neprestane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *