Home / šport / Ostatné športy / Francúz Alexis Pinturault ovládol alpskú kombináciu mužov v talianskom Bormiu

Francúz Alexis Pinturault ovládol alpskú kombináciu mužov v talianskom Bormiu

29.12.2019 (Webnoviny.sk) – Francúzsky reprezentant v zjazdovom lyžovaní Alexis Pinturault dosiahol už tretie víťazstvo v aktuálnej sezóne. Dvadsaťosemročný dvojnásobný svetový šampión ovládol nedeľňajšiu alpskú kombináciu mužov v seriáli Svetového pohára v talianskom Bormiu. Pre Pinturaulta je to už 26. triumf v SP a dovedna už 57. pódiové umiestnenie.

Zaujímavosťou je, že od sezóny 2012/2013 vrátane v každom súťažnom ročníku vyhral aspoň jedny preteky v alpskej kombinácii. Pinturaultovi patrilo po super G až dvanáste miesto, no v slalomovom kole sa vyšvihol na najvyšší stupienok. Zásluhou nedeľňajšieho úspechu sa v celkovom hodnotení Svetového pohára posunul na tretiu priečku.

Na čelo SP sa dostal líder po super G Aleksander Aamodt Kilde z Nórska, ktorý v nedeľu skončil druhý s odstupom 51 stotín sekundy na víťazného Pinturaulta. Tretí bol o päť stotín za Nórom Loic Meillard zo Švajčiarska.

Talian Dominik Paris klesol v celkovom poradí SP na druhú priečku za Kildeho, keďže v nedeľňajšej kombinácii v Bormiu obsadil až 26. pozíciu. Paris bol po super G druhý, ale ako špecialista na kĺzavé disciplíny v slalome zaostal a výrazne klesol v poradí.

Kombinácia v Bormiu bola poslednou mužskou súťažou v SP v kalendárnom roku 2019, prvým v roku 2020 bude slalom v chorvátskom Záhrebe v nedeľu 5. januára 2020.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Bormio (Tal.) – nedeľa

Alpská kombinácia mužov (super G + slalomové kolo): 1. Alexis Pinturault (Fr.) 1:34,39 min, 2. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) +0,51 s, 3. Loic Meillard (Švaj.) +0,56, 4. Riccardo Tonetti (Tal.) +1,87, 5. Ryan Cochran-Siegle (USA) +2,33, 6. Nils Allegre (Fr.) +2,37

Hodnotenie alpskej kombinácie vo Svetovom pohári (po 1 z 3 pretekov): 1. Alexis Pinturault (Fr.) 100 bodov, 2. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) 80, 3. Loic Meillard (Švaj.) 60, 4. Riccardo Tonetti (Tal.) 50, 5. Ryan Cochran-Siegle (USA) 45, 6. Nils Allegre (Fr.) 40

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 14 zo 44 pretekov): 1. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) 474, 2. Dominik Paris (Tal.) 454, 3. Alexis Pinturault (Fr.) 401, 4. Henrik Kristoffersen (Nór.) 379, 5. Matthias Mayer (Rak.) 362, 6. Beat Feuz (Švaj.) 361, … 121. Adam Žampa (SR) 4

Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúz Alexis Pinturault ovládol alpskú kombináciu mužov v talianskom Bormiu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *