Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová je druhá po 1. kole slalomu v Lienzi, od Shiffrinovej ju delí len 0,26 sekundy

Petra Vlhová je druhá po 1. kole slalomu v Lienzi, od Shiffrinovej ju delí len 0,26 sekundy

29.12.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrí skvelé 2. miesto v nedeľňajšom slalome žien Svetového pohára v rakúskom Lienzi. Po odjazdení elitnej dvadsiatky úvodného kola populárna slovenská športovkyňa zaostáva iba o 26 stotín sekundy za americkou líderkou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia je priebežne Nórka Nina Haverová-Lösethová, ktorú od Američanky delí sedem desatín a na Vlhovú stráca 44 stotín.

Druhé kolo slalomu žien v Lienzi je na programe o 13.00 h. Dvadsaťštyriročná Liptáčka Vlhová sa v prvom kole slalomu predstavila so štartovým číslom dva a na trati neurobila veľkú chybu. Po svojej jazde sa zaradila na prvú priečku, neskôr sa pred ňu dostala už len Shiffrinová.

Americká suverénka na jednotlivých medzičasoch síce zaostávala za Vlhovou o niekoľko stotín, no v cieli sa dostala pred najlepšiu športovkyňu SR v roku 2019.

V minulosti sa Vlhová dostala v Lienzi na pódium raz, v decembri 2015 tam bola tretia v slalome za Švédkou Fridou Hansdotterovou a Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Švajčiarke aktuálne patrí v Lienzi siedma priečka.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Lienz (Rak.) – nedeľa

Slalom žien – 1. kolo /po elitnej dvadsiatke/: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 54,54 s, 2. Petra Vlhová (SR) +0,26 s, 3. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +0,70, 4. Katharina Liensbergerová (Rak.) +0,76, 5. Laurence St. Germainová (Kan.) +0,97, 6. Lena Dürrová (Nem.) +0,99

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová je druhá po 1. kole slalomu v Lienzi, od Shiffrinovej ju delí len 0,26 sekundy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *