Home / SVET / Aktivistka Greta Thunberg si na jeden deň vyskúša vedenie rozhlasového vysielania

Aktivistka Greta Thunberg si na jeden deň vyskúša vedenie rozhlasového vysielania

Fotogaléria: Greta Thunberg

24.11.2019 (Webnoviny.sk) – Environmentálna aktivistka Greta Thunbergová má za sebou rušný rok. Nielen, že sa úspešne preplavila z Veľkej Británie do USA, aby sa tam zúčastnila na medzinárodnej klimatickej konferencii. Nominovali ju aj na Nobelovu cenu mieru a pridali sa k nej milióny mladých ľudí na celom svete, aby spolu protestovali proti klimatickým zmenám. Teraz si 16-ročná Švédka ešte na jeden deň vyskúša aj vedenie rozhlasového vysielania.
Každý rok si BBC Radio 4 pozýva známe osobnosti, aby prevzali riadenie ranného programu Today počas vianočného obdobia. Greta je jednou z piatich osobností, ktoré vybrali tento rok. Už teraz je jasné, že priestor dostane najmä boj za záchranu planéty, ktorého sa stala symbolom.

K iným slávnym menám, ktoré sa tejto úlohy ujali v minulosti, patria napríklad britský princ Harry, americká herečka Angelina Jolie alebo zosnulý vedec Stephen Hawking.

Viac k témam: klimatické zmeny, rádio
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktivistka Greta Thunberg si na jeden deň vyskúša vedenie rozhlasového vysielania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *