Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Ford predstavil elektromobil Mustang Mach-E, má dojazd stovky kilometrov na plné nabitie

Ford predstavil elektromobil Mustang Mach-E, má dojazd stovky kilometrov na plné nabitie

18.11.2019 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Ford predstavila v Los Angeles elektromobil Mustang Mach-E, ktorý ponúkajú v rôznych verziách. Tá najvyššia má dojazd na plné nabitie takmer 600 kilometrov a do desiatich minút sa dostatočne nabije na to, aby prešla ďalších približne 92 kilometrov.

Pod prednou kapotou má úložný priestor. Vedľa volantu sa v novinke nachádza aj 40-centimetrový dotykový displej. Z nuly na sto kilometrov za hodinu dokáže zrýchliť za osem sekúnd. Pre porovnanie, Tesla Model 3 to dokáže za 4,4 sekundy. Cena nového Mustangu sa pohybuje od 44-tisíc dolárov do 60-tisíc dolárov (v prepočte približne 40-tisíc až 54-tisíc eur).

Ford tento rok oznámil, že do konca budúceho roka plánuje v Európe zatvoriť šesť fabrík. Prezident Ford of Europe Stuart Rowley v tom čase uviedol, že budúcnosť firmy je v „elektrifikácii„.

Zdroj: Webnoviny.sk – Ford predstavil elektromobil Mustang Mach-E, má dojazd stovky kilometrov na plné nabitie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *