Home / šport / Hokej / Obhajca Stanleyho pohára prišiel na pol roka o elitného strelca

Obhajca Stanleyho pohára prišiel na pol roka o elitného strelca

29.10.2019 (Webnoviny.sk) – Klub zámorskej NHL St. Louis Blues sa takmer do konca základnej časti bude musieť zaobísť bez jedného z lídrov svojej ofenzívy. Ruský útočník Vladimir Tarasenko v utorok podstúpi operáciu ľavého ramena, pričom dĺžka jeho absencie sa odhaduje na päť mesiacov. Rodák z Jaroslavli sa zranil počas minulotýždňového zápasu proti Los Angeles Kings (5:2).

Tarasenka na dlhší čas vyradil z hry vzájomný súboj s obrancom Seanom Walkerom, ktorý sa udial ešte v prvej tretine duelu. Tento ročník začal 27-ročný krídelník desiatimi bodmi v deviatich dueloch, pričom pred zranením bodoval v piatich zápasoch po sebe. V minulej sezóne nazbieral v základnej časti 68 bodov s bilanciou 33 gólov a 35 asistencii. V play-off bol druhým najlepším strelcom tímu a mal výrazný podiel na zisku Stanleyho pohára.

„Je to ťažká strata, o tom nemusíme hovoriť. Je to náš elitný strelec. Uvidíme, ako dlho bude mimo hry, no zároveň je to príležitosť pre iného hráča hrať presilové hry alebo byť v útoku so mnou a Jadenom Schwartzom,“ vyjadril sa ešte vo štvrtok po spomenutom zápase s Los Angeles kanadský útočník Brayden Schenn, cituje ho oficiálny portál zámorskej NHL.

Viac k témam: NHL, operácia, zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Obhajca Stanleyho pohára prišiel na pol roka o elitného strelca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Útočník New Yorku Rangers sa zapísal do histórie, hetrikom zaistil tímu postup do finále Východnej konferencie NHL

Chris Kreider sa stal tretím hráčom v histórii organizácie Rangers, ktorý dosiahol hetrik v rovnakej tretine v zápase play-off.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *