Home / SVET / Video: Haitský senátor vytiahol zbraň na opozičných demonštrantov a niekoľkokrát vystrelil

Video: Haitský senátor vytiahol zbraň na opozičných demonštrantov a niekoľkokrát vystrelil

24.9.2019 (Webnoviny.sk) – Haitský senátor z vládnej strany použil svoju pištoľ počas konfrontácie s opozičnými demonštrantmi pred parlamentom v hlavnom meste Port-au-Prince.

Ralph Fethiere vypálil niekoľko striel, pričom úlomok jednej z nich zasiahol do čeľuste fotografa agentúry The Associated Press Cheryho Dieua-Nalia. Po ošetrení ho z nemocnice prepustili. Strela zasiahla do brucha aj člena ochranky senátu, jeho stav nie je známy.

Senátori mali v pondelok schvaľovať nomináciu Fritza Williama Michela na post predsedu vlády. Niekoľko stoviek stúpencov opozície predtým konfrontovalo Fethiereho a ďalších senátorov z vládnej strany pred parlamentom.

Fethiere na tých, čo sa priblížili k nemu a k jeho doprovodu, vytiahol pištoľ. Neskôr tvrdil, že tak spravil z obavy o svoj život. „Bola to len sebaobrana,“ vyhlásil. Hlasovanie z dôvodu násilností zrušili.

Viac k témam: streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Haitský senátor vytiahol zbraň na opozičných demonštrantov a niekoľkokrát vystrelil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo Varšave horí nákupné centrum, hasiči nasadili desiatky tímov (video)

Podľa hasičov plamene zachvátili viac ako 80 percent centra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *