Home / šport / Hokej / Žilinskí poslanci neschválili financovanie hokeja, neprenajali ani šatne za symbolické euro

Žilinskí poslanci neschválili financovanie hokeja, neprenajali ani šatne za symbolické euro

13.8.2019 (Webnoviny.sk) – Návrh financovania mestského hokejového klubu (MsHK) Žilina sumou 360- tisíc eur na utorkovom mestskom zastupiteľstve v Žiline poslanci nepodporili.

Okrem toho neschválili ani prenájom ľadovej plochy v tréningovej hale, šatní ani ostatných miestností štadióna za symbolické jedno euro. Mestský rozpočet by priamo nefinancoval hokejový klub, vykonával by to cez rôzne transfery podľa výšky celkového rozpočtu klubu.

V predkladanom materiáli zastupiteľstva sa uvádzalo, že rozdiel medzi výnosmi a nákladmi klubu je približne 83-tisíc eur. Materiál ďalej predpokladal, že príjem z prenájmu ľadovej plochy bude 130-tisíc eur a prenájom reklamných plnení vo výške 100-tisíc eur.

V minulosti hokej v Žiline otvoril diskusie a stretol sa s vlnou kritiky verejnosti práve pre jeho financovanie. Podľa slov niektorých poslancov, takéto financovanie hokeja v minulosti nefungovalo, a preto ho nepodporili ani tentokrát. Problém v minulosti nastal, keď vtedajší primátor Igor Choma deklaroval, že klubu bude stačiť na začatie sezóny 210-tisíc eur. Už v decembri museli poslanci schvaľovať ďalších 70-tisíc eur, následne ešte 160-tisíc, čím sa celková dotácia vyšplhala na sumu 440-tisíc eur.

Časť nákladov si klub dokáže pokryť sám, napríklad predajom vstupeniek, reklamných plôch alebo prenájmom priestorov.

Viac k témam: financovanie, mestskí poslanci
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinskí poslanci neschválili financovanie hokeja, neprenajali ani šatne za symbolické euro © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *