Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Prokuratúra obžalovala v emisnom škandále exšéfa Audi, údajne vedel o manipulácii s autami

Prokuratúra obžalovala v emisnom škandále exšéfa Audi, údajne vedel o manipulácii s autami

31.7.2019 (Webnoviny.sk) – Nemecká prokuratúra obžalovala bývalého šéfa automobilky Audi Ruperta Stadlera z podvodu v súvislosti s predajom dieselových áut so softvérom, ktorý umožňoval podvádzanie pri emisných testoch.

Mníchovská prokuratúra v stredu informovala, že obžalovala aj ďalšie tri osoby z firmy Audi, ktorá je divíziou luxusných vozidiel skupiny Volkswagen.

Troch ľudí, ktorých mená nezverejnili, obžalovali z vývoja motorov pre modely Audi, Volkswagen a Porsche, ktoré mali softvér umožňujúci lepšie fungovanie kontroly emisií počas testov ako v reálnej premávke.

Bývalý šéf Audi čelí obžalobe, že vedel o manipulácii v automobiloch Audi a Volkswagen, ale ich predaj napriek tomu pokračoval. Automobilka Volkswagen v roku 2015 priznala klamanie pri emisných testoch a na pokutách a v rámci urovnania zaplatila miliardy eur. Dvoch manažérov Volkswagenu v USA odsúdili na trest odňatia slobody.

Viac k témam: emisný škandál, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokuratúra obžalovala v emisnom škandále exšéfa Audi, údajne vedel o manipulácii s autami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *