Home / SVET / Video: Biden oznámil kandidátúru na prezidenta, nechce Trumpa osem rokov v Bielom dome

Video: Biden oznámil kandidátúru na prezidenta, nechce Trumpa osem rokov v Bielom dome

WASHINGTON 25. apríla (WebNoviny.sk) – Bývalý americký viceprezident Joe Biden vo štvrtok formálne ohlásil svoju kandidatúru za prezidenta Spojených štátov.
<h2>USA sú v zápase o dušu národa</h2>
Biden stavia na tom, že pracujúca trieda a väzby na prezidentské obdobie Baracka Obamu mu pomôžu prekonať otázky o jeho mieste v dnešnej čoraz liberálnejšej Demokratickej strane.

Kandidatúru oznámil prostredníctvom videa, v ktorom uviedol, že Spojené štáty sú <em>“v zápase o dušu národa“</em>. <em>“Ak dáme Donaldovi Trumpovi osem rokov v Bielom dome, navždy a zásadne zmení charakter tohto národa – to, kým sme. A ja nemôžem stáť pomimo a prizerať sa tomu,“</em> uzavrel.
<h2>Koniec chaotickej prvej fázy kampane</h2>
Bidenovo vyhlásenie znamená neoficiálny koniec chaotickej prvej fázy kampane pred prezidentskými voľbami v roku 2020. Na kandidatúru za demokratov ašpiruje najmenej 20 kandidátov, pridať sa môže ešte niekoľko menej známych mien.

Biden, 76-ročný celoživotný politik, sa stal okamžite favoritom demokratov spolu so senátorom za štát Vermont Berniem Sandersom, ktorý vedie mnohé prieskumy a darí sa mu aj v získavaní peňazí na kampaň. V Demokratickej strane má Biden jedinečné medzinárodné a legislatívne skúsenosti a v Spojených štátoch je jedným z najznámejších politikov.

<div class=“isita-embed isita-embed-youtube“><iframe allowfullscreen=“true“ webkitallowfullscreen=“true“ mozallowfullscreen=“true“ width=“500″ height=“281″ src=“https://www.youtube.com/embed/VbOU2fTg6cI?feature=oembed“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“></iframe></div>

Viac k témam: prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Biden oznámil kandidátúru na prezidenta, nechce Trumpa osem rokov v Bielom dome © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mier za ruských podmienok nebude znamenať koniec ľudského utrpenia, uviedla estónska premiérka Kallasová

Kallasová priznala, že západných spojencov treba čoraz viac presviedčať o potrebe podpory Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *