Home / SVET / Foto: Militanti zaútočili na dedinu v Mali, zavraždili najmenej 130 ľudí

Foto: Militanti zaútočili na dedinu v Mali, zavraždili najmenej 130 ľudí

BAMAKO 24. marca (WebNoviny.sk) – Militanti, ktorí v sobotu zaútočili na dedinu v centrálnom Mali, zavraždili 134 ľudí. Potvrdila to Organizácia Spojených národov (OSN). Objavilo sa pritom aj video, ktoré ukazuje následky masakra. Miestne úrady z útoku vinia militantov z etnika Dogonov, známych ako Dan Na Ambassagou.

Medzi obeťami masakra v dedine Ogossogou, v ktorej žili príslušníci etnika Fulbov, sú aj tehotné ženy, malé deti a starší ľudia. Najmenej ďalších 55 ľudí utrpelo zranenia a misia OSN v Mali informovala, že pracuje na tom, aby ich evakuovali do bezpečia.

Vzťahy medzi etnikami narušila zvýšená aktivita islamských extrémistov v centrálnom Mali od roku 2015. Zatiaľ čo Dogoni obviňujú Fulbov z podpory džihádistov, tí zase tvrdia, že Dogonov vyzbrojuje malijská armáda, aby na nich útočili.

#Mali #Ogossagou #Macina latest images of the genocide again the #fula people in Central Mali.#Genocide #SensitiveGraphicAhead pic.twitter.com/FcapbtBQHl— Halid Cisse (@HalidCisse) March 23, 2019

Viac k témam: militanti, OSN Organizácia spojených národov
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Militanti zaútočili na dedinu v Mali, zavraždili najmenej 130 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *