Home / SVET / Vojna proti Iránu je spoločným záujmom Izraela a niektorých arabských krajín, šokoval Netanjahu

Vojna proti Iránu je spoločným záujmom Izraela a niektorých arabských krajín, šokoval Netanjahu

VARŠAVA 13. februára (WebNoviny.sk) – Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v stredu večer šokoval novinárov vo Varšave, keď im v prestávke mierovej konferencie o Blízkom východe okrem iného hovoril o tom, že vojna s Iránom je spoločným záujmom Izraela a niektorých arabských krajín.

Agentúra Associated Press (AP) k tomu píše, že hoci Netanjahu je povestný svojimi ostrými a šokujúcimi vyhláseniami, slová o vojne proti Iránu sú od neho nečakané. „Nie je jasné, či sa Netanjahu len nepomýlil, jeho úrad zatiaľ na žiadosť o vysvetlenie nereagoval,“ uvádza AP.

Netanjahu podľa prítomných novinárov však vojnu proti Iránu jednoznačne zmienil. Pred hlavným rokovaním s predstaviteľmi 60 krajín, vrátane niektorých blízkovýchodných, Netanjahu povedal, že „ide o rokovanie s predstaviteľmi popredných arabských krajín, ktoré si sadnú spolu s Izraelom, aby rokovali o našom spoločnom záujme, ktorým je vojna proti Iránu.“

Irán dlhé desaťročia otvorene hovorí o zničení Izraela a je to jeho oficiálna politika. Izrael z času na čas podnikal na území tejto krajiny tajné vojenské operácie, ktorých cieľom bolo sabotovať iránsky jadrový program.

Slová o regulárnej vojne proti Iránu sú však niečím, čomu sa doteraz izraelskí politici vyhýbali a aj z úst Netanjahua, ktorý sa radí na izraelskej politickej scéne k „jastrabom“, sú šokujúce.

Viac k témam: Irán, Izrael, mierové rozhovory, Vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Vojna proti Iránu je spoločným záujmom Izraela a niektorých arabských krajín, šokoval Netanjahu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *