Home / šport / Hokej / Video: Cehlárik strelil dva góly, ale o zotrvanie u „medveďov“ v NHL musí ešte bojovať

Video: Cehlárik strelil dva góly, ale o zotrvanie u „medveďov“ v NHL musí ešte bojovať

PHILADELPHIA 17. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik zažil vydarenú premiéru v aktuálnej sezóne zámorskej NHL.

V drese Bostonu Bruins v stredajšom dueli proti Philadelphii Flyers strelil dva góly a z individuálneho hľadiska to bolo preňho najvydarenejšie vystúpenie v profilige.

Boston tesne prehral

Dvadsaťtriročný odchovanec Žiliny síce nezabránil tesnej prehre „medveďov“ pomerom 3:4, ale bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu a potešil trénera Bruca Cassidyho.

„Bol excelentný, silný s pukom, urobil niekoľko dobrých ťahov a hral rozumne v strednom pásme. Je to však len jeden zápas. Počkáme nejaký čas a uvidíme, či bude zapadať do našej zostavy. Boli by sme radi, ak by sme našli niekoho v našej organizácii, kto by konečne využil svoju príležitosť v prvom tíme. Je to stále mladý hráč a dúfame, že nám bude pasovať do kádra,“ povedal pre klubový web „medveďov“ Cassidy.

V predchádzajúcich dvoch sezónach odohral Cehlárik za Boston 17 zápasov s bilanciou 1+3. Hneď prvý duel v aktuálnom ročníku však zužitkoval na strelenie dvoch gólov. Ten úvodný dosiahol v 10. minúte, keď využil vynikajúcu prihrávku Jaka DeBruska a pohotovou strelou bez prípravy prekonal brankára „letcov“ Cartera Harta. Bruins vtedy viedli 2:0, ale domáci „letci“ štyrmi presnými zásahmi otočili skóre vo svoj prospech.

Do štatistík si zapísal aj dve „plusky“

Mladý Slovák preto v závere stretnutia už len skorigoval nepriaznivý stav na 3:4. Presadil sa po úspešnom teči v predbránkovom priestore, keď mu na presný zásah prihrával Brad Marchand.

„Cítil som sa dobre a bol som spokojný s tým, ako hrala celá naša formácia. Je však zlé, že sme nedokázali zvíťaziť. Každý v našom útoku priniesol do hry niečo iné. Snažili sme sa držať puk v útočnom pásme a vytvoriť si nejaké príležitosti,“ zhodnotil Cehlárik, ktorý nastúpil po boku Kanaďana DeBruska a Čecha Davida Krejčího.

Slovenský krídelník strávil na ľadovej ploche 17:40 min a okrem dvoch gólov si do štatistík zapísal dva plusové body, dve trestné minúty a dve strely. Najbližší zápas čaká Boston už vo štvrtok, kedy na domácom ľade privíta St. Louis Blues.

Viac k témam: Boston Bruins, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Cehlárik strelil dva góly, ale o zotrvanie u „medveďov“ v NHL musí ešte bojovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *