Home / EKONOMIKA / Americký minister energetiky nevylúčil sankcie voči plynovodu Nord Stream 2

Americký minister energetiky nevylúčil sankcie voči plynovodu Nord Stream 2

MOSKVA 14. septembra (WebNoviny.sk) – USA by mohli uvaliť sankcie voči plynovodu Nord Stream 2, ktorý má prepravovať zemný plyn z Ruska do Nemecka. Povedal to vo štvrtok počas návštevy Moskvy americký minister energetiky Rick Perry.

Sankcie nehrozia okamžite

Na otázku, či sú možné sankcie voči Nord Stream 2 a či sa plánujú ďalšie sankcie súvisiace s energetikou, Perry odpovedal: „Na Vašu prvú otázku je odpoveď áno, a na druhú je odpoveď áno.“

Odporúčame:
Nemecký súd zamietol návrh na zrušenie výstavby plynovodu Nord Stream 2

Na stretnutí s ruským ministrom energetiky Alexandrom Novakom však Perry povedal, že USA tieto sankcie nechcú uvaliť a naznačil, že nehrozia okamžite. „Minister Novak a ja sme sa zhodli, že sa nechceme dostať do bodu, v ktorom by sa použili sankcie,“ uviedol Perry.

Prebieha istá forma vyjednávania

Novak konštatoval, že projekt plynovodu sa bude naďalej realizovať. „Znepokojujú nás vyhlásenia a všeobecný postoj v súvislosti s budúcimi sankciami voči veľmi konkurenčnému projektu, ktorý je v záujme európskych spotrebiteľov,“ dodal Novak.

Podľa Chrisa Weafera, analytika poradenskej spoločnosti Macro-Advisory, uplatnenie sankcií voči ruskému energetickému sektoru pre Nord Stream by mohlo byť ťažké vzhľadom na jeho obrovskú veľkosť a dominantné postavenie na trhu v Európe.

Podľa jeho slov sa USA namiesto toho možno snažia dosiahnuť nejakú dohodu. „Štvrtkové rokovania naznačujú, že prebieha istá forma vyjednávania,“ dodal Weafer.

Viac k témam: Alexander Novak, plyn, plynovod Nord Stream II., Rick Perry, sankcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Americký minister energetiky nevylúčil sankcie voči plynovodu Nord Stream 2 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo hospodárstva poskytlo štátu takmer 400 mil. eur, najviac peňazí smerovalo do Bratislavského kraja

Štátnu pomoc ad hoc dostalo od ministerstva hospodárstva päť príjemcov, mierne prekročila 25 mil. eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *