Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Nemecko prikázalo Daimleru zvolať na opravy stotisíce áut, dôvodom je softvér na kontrolu emisií

Nemecko prikázalo Daimleru zvolať na opravy stotisíce áut, dôvodom je softvér na kontrolu emisií

FRANKFURT 12. júna (WebNoviny.sk) – Nemecká vláda prikázala automobilke Daimler okamžite zvolať na opravy 238 tis. vozidiel vybavených softvérom, ktorý za určitých podmienok vypína kontrolu emisií.

Informoval o tom nemecký minister dopravy Andreas Scheuer, ktorý uviedol, že Daimler je ochotný s vládou transparentne spolupracovať s „maximálnou rýchlosťou“.

Odporúčame:
Nemecké úrady nariadili automobilke Porsche stiahnuť 60-tisíc vozidiel pre nadmerné emisie

Dieselové motory sú pod drobnohľadom odvtedy, ako americké úrady odhalili, že Volkswagen používal nelegálny softvér, ktorý vypínal kontrolu emisií v bežnej premávke.

Následné prešetrovania ukázali, že iní výrobcovia áut využívali medzery v rámci európskej regulácie, ktoré umožňovali zmiernenie kontroly emisií pri určitých teplotách, aby sa predišlo poškodeniu motora. Automobilka Daimler už skôr ohlásila dobrovoľné zvolanie približne 3 mil. áut s dieselovými motormi na aktualizáciu softvéru s cieľom zredukovať emisie.

Viac k témam: autá, automobilka Daimler, emisie, Nemecko
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko prikázalo Daimleru zvolať na opravy stotisíce áut, dôvodom je softvér na kontrolu emisií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *