Home / šport / Ostatné športy / Video: Golden State má možnosť obhájiť titul, po štvrtý raz sa vo finále NBA postaví proti Cavs

Video: Golden State má možnosť obhájiť titul, po štvrtý raz sa vo finále NBA postaví proti Cavs

HOUSTON 29. mája (WebNoviny.sk) – Aj štvrtý rok po sebe bude obsadenie finále zámorskej basketbalovej NBA rovnaké. Druhým finalistom sa v pondelok stali hráči Golden State, ktorí v rozhodujúcom siedmom zápase finále play-off Západnej konferencie zvíťazili na palubovke Houstonu 101:92.

Lepšia bilancia

Úradujúci šampión sa v boji o trofej Larryho O´Briena stretne s Clevelandom. Golden State má z posledných štyroch meraní síl vo finále lepšiu bilanciu, vedie 2:1.

Houston v pondelok síce po prvom polčase viedol o 11 bodov (54:43), no potom prišla zdrvujúca tretia štvrtina v podaní hostí, v ktorej prevýšili súpera o 18 bodov. V tretej 12-minútovke hráči Rockets minuli všetkých 14 trojkových pokusov, celkovo spoza oblúka poslali mimo až 37 zo 44 striel. V záverečnej štvrtine už domáci nedokázali nájsť odpoveď a nedokázali nadviazať na finálovú účasť z roku 1995.

Darilo sa Durantovi aj Hardenovi

Najlepším strelcom Warriors bol Kevin Durant s 34 bodmi, sekundoval mu Stephen Curry, ktorý takmer dosiahol triple-double – na konte mal 27 bodov, 10 asistencií a 9 doskokov. V drese domácich, ktorým napokon pre zranenie zadného stehenného svalu nepomohol Chris Paul, sa najviac darilo Jamesovi Hardenovi s 32 bodmi.

„Je úžasné, aké dlhé sú zápasy NBA. Máte 48 minút na to, aby ste sa ako tím dostali do rytmu. My máme v talóne toľko palebnej sily, že to musí ísť,“ povedal tréner Golden State Steve Kerr.

Sumár NBA

pondelok:

Západná konferencia – finále

Houston – Golden State 92:101 (24:19, 30:24, 15:33, 23:25) – konečný výsledok série: 3:4
Najviac bodov: Harden 32, E. Gordon 23, Capela 20 – Durant 34 (5 trojok), Stephen Curry 27 (10 asistencií, 7 trojok), K. Thompson 19

Viac k témam: basketbal, Golden State Warriors, Houston Rockets, NBA, play-off NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Golden State má možnosť obhájiť titul, po štvrtý raz sa vo finále NBA postaví proti Cavs © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *