Home / EKONOMIKA / Euro posilnilo voči doláru napriek znepokojivej perspektíve novej vlády v Taliansku

Euro posilnilo voči doláru napriek znepokojivej perspektíve novej vlády v Taliansku

NEW YORK 22. mája (WebNoviny.sk) – Euro v úvode utorkového obchodovania oproti doláru stúplo, hoci perspektíva vlády Hnutia piatich hviezd a Ligy v Taliansku znepokojuje investorov, ktorí sa obávajú, že jej euroskeptický a rozpočet narúšajúci program by mohol otriasť kohéziou regiónu a podkopať jeho ekonomický rast.

Odporúčame:
Slovenskí motoristi si priplatili, ceny najpredávanejšieho benzínu a nafty už mesiac rastú

Výnosy z desaťročných talianskych vládnych dlhopisov stúpli z minulomesačnej úrovne zhruba 1,7 % na 2,3 %, čo sa považuje sa známku opatrnosti investorov.

Spoločná európska mena však oproti doláru posilnila na 1,1813 USD/EUR z pondelkovej uzatváracej úrovne 1,1791 USD/EUR. Dolár oslabil aj voči japonskému jenu, a to na 110,98 JPY/USD z hodnoty 111,03 JPY/USD.

Viac k témam: svetové devízové trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Euro posilnilo voči doláru napriek znepokojivej perspektíve novej vlády v Taliansku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *