Home / SVET / Poľsko bude mať jedno z najväčších európskych letísk, posilní sa prepojenie s Čínou

Poľsko bude mať jedno z najväčších európskych letísk, posilní sa prepojenie s Čínou

VARŠAVA 11. mája (WebNoviny.sk) – Poľsko vybuduje 40 kilometrov od Varšavy nové letisko, ktoré bude patriť medzi najväčšie letiská v Európe. V piatok o tom rozhodol poľský parlament, pričom za túto legislatívu hlasovalo 235 poslancov, 190 boli proti a štyria sa zdržali.

Odporúčame:
Súd oslobodil ekológov bojkotujúcich ťažbu v Bielovežskom pralese, rozsudok je ranou pre vládu

Vybudovanie nového veľkého letiska pri Varšave je dávnym plánom šéfa vládnej strany Právo a spravodlivosť Jaroslawa Kaczynského a jedným z cieľov tohto projektu je posilnenie dopravného spojenia, a teda aj obchodnej výmeny, s Čínou. Projekt ráta s postupným odstavením súčasného varšavského Letiska Fryderyka Chopina.

Nové letisko by chceli otvoriť v roku 2027 a v prvých rokoch by malo podľa súčasných plánov prepraviť 45 miliónov pasažierov ročne. Postupne by mal podľa plánov poľskej vlády počet prepravených pasažierov narastať až na 100 miliónov ročne.

Viac k témam: Čína, Jaroslaw Kaczyňski, letisko, PiS Právo a spravodlivosť, Poľsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľsko bude mať jedno z najväčších európskych letísk, posilní sa prepojenie s Čínou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin nie je dosť ľahkomyseľný na to, aby zaútočil na členskú krajinu NATO, myslí si poľský minister obrany

Poľsko nebude vylučovať žiadne scenáre, pokiaľ ide o vyslanie vojakov na Ukrajinu, najmä preto, že to pomáha vytvárať situáciu, keď si Putin nie je istý, čo urobí Západ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *