Home / SVET / Tínedžerku uniesli zo svadby, znásilnili a upálili. Indická polícia zatkla skupinu podozrivých

Tínedžerku uniesli zo svadby, znásilnili a upálili. Indická polícia zatkla skupinu podozrivých

PATNA 5. mája (WebNoviny.sk) – Indická polícia v sobotu zatkla 14 ľudí podozrivých z únosu, znásilnenia a upálenia tínedžerky. Informoval o tom okresný policajný sudca Džitendera Singh. Po hlavnom podozrivom v tomto prípade podľa jeho slov ešte stále pátrajú.

Podozriví uniesli mladú ženu z obce Čatra v štáte Džhárkhand vo štvrtok počas svadby a niektorí, ju predtým, ako ju pustili domov, znásilnili. Predstavitelia obce po sťažnosti jej rodiny spomínaným osobám hneď na ďalší deň udelili pokutu 50-tisíc rupií (v prepočte 625 eur). Na to však skupina zareagovala tak, že členov tínedžerkinej rodiny zbila a ju upálila, keď ju našla doma osamote.

Odporúčame:
Desaťtisíce Španielov protestovali už tretí deň, vadí im nízky trest pre páchateľov znásilnenia

Indiou, ktorá dlhodobo ticho akceptovala rozšírené násilie páchané na ženách, v uplynulých rokoch sexuálne útoky výrazne otriasli. Hromadné znásilnenie a vražda 23-ročnej študentky v hlavnom meste v roku 2012 viedli k sérii protestov a prijatiu prísnejších opatrení týkajúcich sa znásilnenia, za ktoré hrozí 20-ročné väzenie.

V reakcii na rozsiahle pobúrenie vyvolané nedávnymi znásilneniami dievčat a ďalšími útokmi na deti indická vláda minulý mesiac schválila trest smrti pre osoby odsúdené za znásilnenie detí mladších ako 12 rokov.

Viac k témam: India, polícia, únos, upálenie, znásilnenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Tínedžerku uniesli zo svadby, znásilnili a upálili. Indická polícia zatkla skupinu podozrivých © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *