Home / SLOVENSKO / Záchranári ratovali dvoch turistov, uviazli na hrebeni neďaleko hrany pod Veľkým Kriváňom

Záchranári ratovali dvoch turistov, uviazli na hrebeni neďaleko hrany pod Veľkým Kriváňom

BRATISLAVA 18. marca (WebNoviny.sk) – V sobotu krátko pred 23:00 požiadali záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) o pomoc dvaja turisti poľskej národnosti.

Ako horskí záchranári uvádzajú na svojej internetovej stránke, vo veľmi nepriaznivých poveternostných podmienkach uviazli na hrebeni neďaleko hrany pod Veľkým Kriváňom v smere na Pekelník v Malej Fatre.

Odporúčame:
Lavína v Tatrách strhla dvoch horolezcov, jeden neprežil

„Na základe získaných GPS súradníc odišli Poliakom na pomoc záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra, ktorí sa do Snilovského sedla vyviezli pomocou mimoriadne spustenej lanovky. Odtiaľ pokračovali pozemne k turistom, ktorých úspešne lokalizovali,“ uvádza HZS.

Vyčerpaným a podchladeným mužom, otcovi so synom vo veku 46 a 23 rokov poskytli prvú pomoc, zateplili ich, podali im teplé tekutiny a keď sa cítili lepšie, začali s nimi postupovať späť do Snilovského sedla. „Lanovkou boli zvezení do Vrátnej a následne terénnym vozidlom do Domu HZS, kde bola záchranná akcia o druhej hodine ráno ukončená,“ dodávajú záchranári.

Viac k témam: HZS Horská záchranná služba, Malá Fatra
Zdroj: Webnoviny.sk – Záchranári ratovali dvoch turistov, uviazli na hrebeni neďaleko hrany pod Veľkým Kriváňom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezident má byť prezidentom všetkých ľudí, nie vlády. Pellegrini to podľa Čaputovej čoskoro pocíti

Prezidentka SR tiež uviedla, že považuje za zdravé a správne, aby prezident nemal záväzky a povinnosti voči vláde.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *