Home / šport / Ostatné športy / Aktualizované: Skvelá Vlhová na pódiu po prvý krát v alpskej kombinácii v Crans-Montane, triumfovala Brignoneová

Aktualizované: Skvelá Vlhová na pódiu po prvý krát v alpskej kombinácii v Crans-Montane, triumfovala Brignoneová

aktualizované: 4. marca, 15:30

CRANS-MONTANA 4. marca (WebNoviny-sk) – Slovenka Petra Vlhová skončila po skvelom výkone na tretej pozícii (+0,09). Pre 22-ročnú pretekárku z Liptovského Mikuláša ide o vôbec premiérové pódiové umiestnenie v alpskej kombinácii v kariére.

Lepší súčet časov ako dvadsaťdvaročná pretekárka z Liptovského Mikuláša zo super G a slalomu dosiahla iba víťazka Federica Brignoneová z Talianska a Švajčiarka Michelle Gisinová. Talianka triumfovala časom 1:46,47 min, Gisinová za ňou zaostala iba o 0,03 s a Vlhová došla do cieľa s mankom 0,09 s.

Odporúčame:
Tina Weiratherová ovládla super G v Crans-Montane, Vlhová klesla v hodnotení Svetového pohára

Zverenka talianskeho kouča Livia Magoniho bola po super G na sľubnom 12. mieste, v slalome si pozíciu ešte vylepšila a napokon obsadila 3. pozíciu.

Štvrtá skončila Wendy Holdenerová, ktorej toto umiestnenie stačilo na druhý malý krištáľový glóbus z kombinácie v kariére. Premiérový získala 24-ročná Švajčiarka už v roku 2016. Celkové druhé miesto za kombináciu v SP patrí jej krajanke a olympijskej víťazke v tejto disciplíne z kórejského Pjongčangu Michelle Gisinovej.

V Crans-Montane absentovali lyžiarske hviezdy z USA Lindesy Vonnová a Mikaela Shiffrinová.

SVETOVÝ POHÁR- CRANS-MONTANA 

Kombinácia žien (po super G + slalom): 1. Federica Brignoneová (Tal.) 1:46,47 min, 2. Michelle Gisinová (Švajč.) +0,03 s, 3. Petra Vlhová (SR) + 0,09, 4. Wendy Holdenerová (Švajč.) +0,26, 5. Stephanie Brunnerová (Rak.) +0,38, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,43

Viac k témam: alpské lyžovanie, Petra Vlhová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Skvelá Vlhová na pódiu po prvý krát v alpskej kombinácii v Crans-Montane, triumfovala Brignoneová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *