Home / šport / Futbal / Cristiano Ronaldo vysúdil od svojho bývalého klubu Juventus Turín takmer desať miliónov eur

Cristiano Ronaldo vysúdil od svojho bývalého klubu Juventus Turín takmer desať miliónov eur

18.4.2024 (SITA.sk) – Taliansky prvoligový futbalový klub Juventus Turín musí zaplatiť portugalskému reprezentantovi Cristianovi Ronaldovi sumu 9,8 milióna eur. Vyplýva to zo stredajšieho rozhodnutia arbitrážneho súdu, ktorý konal vo veci odložených výplat počas pandémie koronavírusu.

Hviezdny portugalský útočník pôvodne žiadal od vedenia „starej dámy“ takmer 20 miliónov, ktoré mali predstavovať náhradu ušlej mzdy za spomenuté obdobie. Juventus dlhodobo tvrdí, že CR7 sa vzdal svojho platu dobrovoľne.

Juventus skúma rozhodnutie

„S podporou právneho poradcu aktuálne prehodnocujeme rozhodnutie arbitrážneho súdu, pričom si vyhradzujeme všetky možnosti na ochranu našich práv. Viac sa k danej záležitosti nebudeme nateraz vyjadrovať,“ uviedol na svojom oficiálnom webe Juventus v reakcii na rozhodnutie súdu.

Rodák z portugalského ostrova Madeira hral pod Alpami počas pôsobenia predchádzajúceho prezidenta klubu Andreu Agnelliho, ktorý spolu s celým vedením organizácie odstúpil v roku 2023.

Dôvodom bolo vyšetrovanie falošného účtovníctva, čo malo za následok odpočet desiatich bodov v tabuľke Serie A a zákaz účinkovania v pohárovej Európe v sezóne 2023/2024.

91 gólov v 98 zápasoch

Tridsaťdeväťročný Portugalčan pôsobil v drese „bianconeri“ v rokoch 2018 až 2021. Turínčanom pomohol k zisku dvoch ligových titulov a jedného Talianského pohára.

V najvyššej súťaži na Apeninskom polostrove v 98 zápasoch strelil 91 gólov. Neskôr sa vrátil do anglického klubu Manchester United. V súčasností pôsobí v saudskoarabskom družstve Al-Nassr.

Viac k témam: Arbitrážny súd
Zdroj: SITA.sk – Cristiano Ronaldo vysúdil od svojho bývalého klubu Juventus Turín takmer desať miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Brankár Dominik Greif je údajne v hľadáčiku netopierov z Valencie, ale záujem o neho majú viaceré popredné európske kluby

Pozíciu brankárskej jednotky vo Valencii aktuálne plní 23-ročný gruzínsky reprezentant Giorgi Mamardašvili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *