Home / POLITIKA / Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 ani cent?

Pre nezáujem štátu sa stále zhoršuje stav jediného pamätníka na Slovensku s uvedením štatistiky obetí okupácie 21. augusta 1968.

Žiaľ, na Slovensku stále nemáme centrálny pamätník obetiam okupácie 21. augusta 1968. Malá pamätná tabuľka v Bratislave s troma menami obetí a jednou vetou, ktorá mladej generácii už veľa nehovorí, nie je dostatočne dôstojným miestom na úctenie si obetí okupácie a tragických udalostí, ktorých následky nesieme dodnes. Skromný pamätník v Poprade, odhalený 21. augusta 2002, plní úlohu centrálneho pamätníka s popisom historickej udalosti a uvedením štatistiky obetí v rámci celého Československa a návštevníkom Popradu pripomína tragické augustové udalosti.

Múr, na ktorom boli na námestí sv. Egídia v Poprade v roku 2002 inštalované dve žulové dosky praská a rozpadáva sa. Je len otázkou času kedy spadne celá jeho predná časť, čo možno očakávať v zimnom období, kedy sa do medzery vo vrchnej časti múru dostane voda a zamrzne. Hrozí, že jediný dôstojný pamätník venovaný obetiam okupácie na Slovensku v dôsledku nevyhovujúceho stavu nosného môže byť zničený.

Všetky žiadosti Svetového združenie bývalých politických väzňov o poskytnutie finančných prostriedkov na opravu pamätníka adresované Ministerstvu vnútra SR, Ministerstvu obrany SR, Ministerstvu kultúry SR a Prezidentke Zuzane Čaputovej boli zamietnuté.

Predseda Svetového združenia bývalých politických väzňov (SZBPV) František Bednár sa rozhodol, že urobí prostredníctvom advokáta združenia posledný pokus a oslovil všetkých poslancov slovenského parlamentu, aby prispeli na obnovu pamätníka okupácie 21. augusta 1968 v Poprade.

Žiadosť Svetového združenia bývalých politických väzňov sa však stretla s chabou odozvou. Jediný poslanec slovenského parlamentu, ktorý prispel čiastkou 200, eur bol Mgr. František Majerský (poslanec NR SR za KDH a poslanec Msz v Poprade). Viac aj TU 

„Som sklamaný, že jedine iba pán František Majerský reagoval na našu žiadosť o pomoc. Ostatní poslanci parlamentu vôbec nezareagovali,“ uviedol smutným hlasom predseda SZBPV Bednár.

„Skúsime ešte osloviť mestských poslancov v Poprade a ak ani oni neprispejú, skúsime urobiť zbierku cez donio.sk,“ dodal na záver rozhovoru sklamane predseda SZBPV.

DENNÍK POLITIKA sa preto na začiatok pozrel na dvoch politikov, ktorí všade vyhlasujú ako si  spomínajú na okupáciu Československa v roku 1968 vojskami Varšavskej zmluvy a ktorých strany už zinkasovali zo štátu milióny eur, ale na obnovu pamätníka okupácie 21. augusta 1968 v Poprade neprispeli ani centom.

Zatiaľ čo vyhlásenia Mariána Kotlebu, ktorý „prirovnával v parlamente obrannú zmluvu s USA k zločinnej okupácii Československa sovietskou armádou,“ ako uviedol poslanec Národnej rady SR zvolený za stranu SaS Radovan Kazda, majú nulovú hodnotu, tak

Matovičova vláda prijala v roku 2021 zákon o odobratí nezaslúžených benefitov predstaviteľom komunistického režimu.

Písali sme o tom TU. O to viac je prekvapujúce, že Matovič, rovnako ako Kotleba neprispel ani centom na obnovu pamätníka okupácie 21. augusta 1968 v Poprade.

Koľko miliónov eur získali od štátu strany Igora Matoviča a Mariána Kotlebu ? A na čo ich minuli a ako ich míňajú ? 

Viac informácii o míňaní štátnych peňazí politickými stranami prinesieme naším čitateľom už čoskoro.

Dole uvádzame koľko miliónov eur oficiálne evidujú matovičovci a kotlebovci vo svojich účtovných knihách.

Ďakujeme za Vaše tipy, ktoré nám môžete ďalej posielať na email: TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk

 

 

Aktuálny stav pamätníka okupácie 21. augusta 1968 v Poprade.

Zdroj: TU

spracred.

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *