Home / šport / Hokej / Slafkovský si pripísal prvý trojbodový zápas v NHL, podľa Caufielda je všadeprítomnou hrozbou na ľade (video)

Slafkovský si pripísal prvý trojbodový zápas v NHL, podľa Caufielda je všadeprítomnou hrozbou na ľade (video)

14.2.2024 (SITA.sk) – Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prežíva najlepšie obdobie svojej krátkej zámorskej kariéry. K víťazstvu Montrealu nad Anaheimom 5:0 prispel 19-ročný Košičan gólom a dvoma asistenciami a pripísal si prvý trojbodový zápas v NHL.

Draftová jednotka z roku 2022 predĺžila svoju bodovú sériu na šesť zápasov, počas ktorých nazbierala deväť bodov za päť gólov a štyri asistencie.

Pripísal si 11. gól sezóny

Slafkovský proti Anaheimu dvakrát (z toho raz v presilovke) parádne našiel kapitána Nicka Suzukiho, ktorý už nemal problém zakončiť. Suzuki mu neskôr jednu asistenciu odplatil a Slafkovský si pripísal 11. gól sezóny. V 48. min ním v presilovej hre ním zvýšil na 4:0.

Celkovo odohral takmer 21 minút a okrem troch bodov mu do štatistík zapísali tri strely na bránku, dva bodyčeky a tiež plusový bod. Zároveň sa stal druhou hviezdou zápasu.

Slafkovský má z 53 zápasov v tejto sezóne na konte už 27 bodov a je štvrtý v produktivite hráčov Canadiens za Suzukim (51), Colom Caufieldom (42) a Mikom Mathesonom (39).

Je povzbudzujúce, čo na ľade predvádza trio Caufield, Suzuki, Slafkovský. Cítim vzrušenie a nezakrývam to. Vo svojich výkonoch našli konzistentnosť a dobre sa na to pozerá,“ pochválil tréner Montrealu Martin St. Louis svoj elitný útok.

Všadeprítomná hrozba na ľade

Slafkovský mi poslal také prihrávky, že sa s tým už nedalo veľa robiť, len zakončiť,“ pochválil Suzuki svojho slovenského spoluhráča na webe NHL.

Stáva sa z neho všadeprítomná hrozba na ľade. Vedie puk, chráni si ho, aj dobre korčuľuje. Radosť sa na to pozerať,“ pridal pochvalné slová Caufield.

Tous les commentaires d’après-match ⤵️
Full postgame comments #GoHabsGo https://t.co/iRPw9i7IvF

— Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) February 14, 2024

Pred očami svojho otca sa Slafkovský posunul aj do histórie montrealského hokeja. Jeho šesť zápasov s bodmi je vyrovnanie najdlhšej takejto série hráčom v tínedžerskom veku. Dosiaľ tento klubový rekord patril iba Dougovi Wickenheiserovi zo sezóny 1980/1981.

Zároveň sa Slafkovský stal desiatym hokejistom mladším ako 20 rokov s trojbodovým zápasom v drese Montrealu a prvým po 11 rokoch. Aktuálne nadviazal na Američana Alexa Galchenyuka z 10. novembra 2013.

Viac k témam: NHL, slovenský hokejový útočník
Zdroj: SITA.sk – Slafkovský si pripísal prvý trojbodový zápas v NHL, podľa Caufielda je všadeprítomnou hrozbou na ľade (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenská osemnástka nestačila v semifinále MS vo Fínsku na Američanov, rozhodla nevydarená druhá tretina

Mladí slovenskí hokejisti v sobotňajšom semifinálovom dueli nestačili na Američanov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *