Home / šport / Ostatné športy / Kilde v rýchlosti 145 km/h vyletel z trate a mal ťažký pád, Shiffrinovej partnera do nemocnice odvážal vrtuľník (video+foto)

Kilde v rýchlosti 145 km/h vyletel z trate a mal ťažký pád, Shiffrinovej partnera do nemocnice odvážal vrtuľník (video+foto)

13.1.2024 (SITA.sk) – Nórsky zjazdár Aleksander Aamodt Kilde pre pád nedokončil sobotňajší zjazd v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom Wengene.

Kilde v rýchlosti 145 km/h vyletel z trate tesne pred cieľom a odhodilo ho do ochranného oplotenia. Podľa prvých informácií si dvojnásobný držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf v SP vážne poranil pravú nohu a po zdĺhavom ošetrení priamo v cieľovom priestore ho vrtuľníkom previezli do nemocnice.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Aleksander Aamodt Kilde mal vo Wengene ťažký pád (fotografie)

Dlhodobý partner líderky ženského svetového pohára Mikaely Shiffrinovej urobil chybu v nájazde do záverečnej sekcie v tvare písmena S a nezvládol následnú ľavotočivú zákrutu.

Deň predtým skončil v super G tretí a vo štvrtok bol tretí aj v skrátenom zjazde na slávnom Lauberhorne. A to aj napriek tomu, že v predchádzajúcich dňoch hlásil zdravotné problémy s dýchaním. Zo svojich 21 víťazstiev vo svetovom pohári Kilde dosiahol dva práve vo Wengene. Pred dvoma rokmi tam triumfoval v zjazde a pred rokom v super G.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní, svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2023/2024, Wengen
Zdroj: SITA.sk – Kilde v rýchlosti 145 km/h vyletel z trate a mal ťažký pád, Shiffrinovej partnera do nemocnice odvážal vrtuľník (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *