Home / šport / Ostatné športy / Vážna nehoda Pinturaulta počas super-G vo Wengene: Padal desiatky metrov a odviezť ho musel vrtuľník (video+foto)

Vážna nehoda Pinturaulta počas super-G vo Wengene: Padal desiatky metrov a odviezť ho musel vrtuľník (video+foto)

12.1.2024 (SITA.sk) – Skúsený francúzsky lyžiar Alexis Pinturault mal nepríjemný pád v piatkovom superobrovskom slalome Svetového pohára mužov v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom Wengene a priamo zo svahu ho musel dopraviť vrtuľník. Tridsaťdvaročný trojnásobný olympijský medailista spadol v záverečnom úseku piatkovej súťaže.

Padal niekoľko metrov

Na slávnej trati Lauberhorn si Pinturault počas skoku Silberhorn „sadol“ na lyže, tie mu napokon „vypli“ a po päťdesiatich metroch sa kĺzal na snehu a zastavil.

Organizátori okamžite prerušili preteky a zaistili, aby športovca počas čakania na helikoptéru udržiavali v teple. Vzdušnou cestou následne zamieril do nemocnice. Preteky pokračovali po približne 25-minútovej pauze.

Alexis Pinturault victime d’une lourde chute et évacué en hélicoptère
➡️ https://t.co/SUzePUsvyj pic.twitter.com/F2oiPOf0z5— 20 Minutes Sport (@20minutesSport) January 12, 2024

Deň predtým skončil deviaty

Nepríjemný pád mal celkový víťaz hodnotenia SP z roku 2021 iba 6 dní po tom, ako sa premiérovo stal otcom, jeho manželka Romane v sobotu priviedla na svet dcéru Olympe vo švajčiarskom Berne. Alexis Pinturault okamžite opustil preteky v Adelbodene a šiel podporiť manželku do nemocnice.

Vo štvrtok finišoval deviaty v skrátenom zjazde vo Wengene. Doteraz sa rýchlostným disciplínam venoval iba okrajovo, no rozhodol sa nejazdiť slalom a namiesto toho súťaží v super-G aj zjazde. V SP dosiahol 34 víťazstiev vrátane jedného v super-G, v tejto disciplíne vlani získal bronz na majstrovstvách sveta – doma v Courcheveli.

Viac k témam: svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2023/2024, Wengen, Zranenie
Zdroj: SITA.sk – Vážna nehoda Pinturaulta počas super-G vo Wengene: Padal desiatky metrov a odviezť ho musel vrtuľník (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *