Home / SLOVENSKO / Počas silvestrovskej noci horeli v Prešovskom kraji najmä kontajnery, v Chminianskej Novej Vsi horela dielňa

Počas silvestrovskej noci horeli v Prešovskom kraji najmä kontajnery, v Chminianskej Novej Vsi horela dielňa

1.1.2024 (SITA.sk) – Hasiči v Prešovskom kraji mali počas silvestrovskej noci 12 výjazdov, pri ktorých zasahovalo viac ako 40 príslušníkov hasičských zborov.

Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, výjazdy súviseli prevažne s používaním zábavnej pyrotechniky.

Horelo osobné auto aj dodávka

Jej použitie je pravdepodobnou príčinou vzniku aj v prípade požiaru prístavby rodinného domu v Chminianskej Novej Vsi (okres Prešov).

Požiar prístavby domu nahlásili hasičom päť minút po polnoci. „V prístavbe bol sklad materiálu na výrobu striech. Dielňa nebola spojená s rodinným domom. Bola to samostatná budova s rozmermi 10 krát 11 metrov. Horel ale aj osobný automobil a dodávka,“ skonštatoval operačný dôstojník.

Na mieste zasahovalo 15 hasičov s piatimi kusmi techniky, ako aj miestni dobrovoľní hasiči. Použité boli najmä cisterny.

„Škoda je predbežne vyčíslená na 50-tisíc eur,“ skonštatoval operačný dôstojník. Zásah hasiči ukončili po štvrtej hodine ráno.

Bola to náročnejšia služba

Od 19:00 počas silvestrovskej noci zasahovali hasiči okrem tohto požiaru aj pri zaseknutom výťahu, zapadnutom vozidle a najmä pri horiacich odpadkových košoch, ktoré hasili deväťkrát. Pred polnocou dvakrát v Humennom, v Prešove a Poprade.

Už v Novom roku zasahovali trikrát v Prešove, raz v Kežmarku a Humennom. Pri týchto výjazdoch bolo nasadených celkovo 28 hasičov s 12 kusmi hasičskej techniky.

„Celkovo to bola náročnejšia služba, najmä pre väčší požiar v Chminianskej Novej Vsi,“ zhodnotil operačný dôstojník.

Viac k témam: Hasiči, Nový rok, Silvester
Zdroj: SITA.sk – Počas silvestrovskej noci horeli v Prešovskom kraji najmä kontajnery, v Chminianskej Novej Vsi horela dielňa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *