Home / SVET / Izrael po rozšírení ofenzívy spustil ťažké útoky v centrálnej a južnej časti Pásma Gazy

Izrael po rozšírení ofenzívy spustil ťažké útoky v centrálnej a južnej časti Pásma Gazy

27.12.2023 (SITA.sk) – Izrael v noci a v stredu spustil ťažké útoky v centrálnej a južnej časti Pásma Gazy po tom, ako rozšíril svoju ofenzívu proti militantom z Hamasu na ďalšie oblasti, kde armáda Palestínčanom predtým počas vojny nariadila, aby hľadali úkryt.

Obyvatelia hlásili ťažké bombardovanie v zastavanom utečeneckom tábore Bureij v centrálnej časti Pásma Gazy, v južnom meste Chán Júnis a v južnom meste Rafah, teda v oblastiach, kde hľadali útočisko desaťtisíce ľudí, keďže veľká časť severnej Gazy bola zrovnaná so zemou.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Bola to pekelná noc. Takéto bombardovanie sme nezažili od začiatku vojny,“ povedal utečenec z tábora Bureij, kde sa ukrýva od úteku zo svojho domova na severe Pásma Gazy. Povedal, že nad jeho hlavami lietali vojenské lietadlá a z východného okraja tábora sa ozývala streľba a výbuchy.

Ofenzíva izraelskej armády je už teraz jednou z najničivejších vojenských operácií v nedávnej histórii. Podľa ministerstva zdravotníctva v Pásme Gazy ovládaného Hamasom bolo zabitých viac ako 21 100 Palestínčanov, väčšinou žien a detí, z toho takmer 200 ľudí za ostatných 24 hodín. Tento počet nerozlišuje medzi civilistami a bojovníkmi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, Palestínčania
Zdroj: SITA.sk – Izrael po rozšírení ofenzívy spustil ťažké útoky v centrálnej a južnej časti Pásma Gazy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *