Home / šport / Futbal / Hráči a tréneri v talianskej Serie A si dali na tvár červené značky, podporujú kampaň proti násiliu na ženách

Hráči a tréneri v talianskej Serie A si dali na tvár červené značky, podporujú kampaň proti násiliu na ženách

26.11.2023 (SITA.sk) – Hráči a tréneri v najvyššej talianskej futbalovej súťaži Serie A si v sobotu nechali namaľovať na tvár červené značky na podporu kampane proti násiliu páchaného na ženách.

Iniciatíva sa konala v čase, keď sa v celom Taliansku konali zhromaždenia pri príležitosti Medzinárodného dňa za zastavenie násilia páchaného na ženách, a v období, keď bol z Nemecka vydaný Talian podozrivý zo zabitia svojej bývalej priateľky.

Vražda 22-ročnej univerzitnej študentky Giulie Cecchettinovej, ktorú údajne spáchal jej bývalý priateľ, vyvolala pobúrenie v celom Taliansku, kde je v priemere každé tri dni zabitá jedna žena.

Hráči a tréneri v Serie A mali na tvárach červené značky a iniciatíva pokračuje aj počas zápasov v nedeľu a pondelok. Slogan iniciatívy v preklade znamená „červená karta násiliu“.

Viac k témam: Násilie na ženách, Serie A
Zdroj: SITA.sk – Hráči a tréneri v talianskej Serie A si dali na tvár červené značky, podporujú kampaň proti násiliu na ženách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hviezdny Messi je druhým najlepším strelcom MLS, dvoma gólmi prispel v triumfe Interu Miami

Tretí gólu družstva z Floridy strelil Španiel Sergio Busquets, ktorý za Inter skóroval premiérovo od vlaňajšieho príchodu z FC Barcelona.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *