Home / SLOVENSKO / Prezidentské voľby by vyhral Pellegrini, tretí v prieskume skončil Harabin

Prezidentské voľby by vyhral Pellegrini, tretí v prieskume skončil Harabin

24.11.2023 (SITA.sk) – Ak by sa prezidentské voľby konali dnes, zvíťazil by predseda parlamentu Peter Pellegrini so 40 percentami hlasov. Po ňom nasleduje Ivan Korčok s 30,4 percenta hlasov. Na treťom mieste by sa umiestnil Štefan Harabin, ktorého by volilo 8,9 percenta voličov.

Ako by dopadli Mistrík a Kubiš?

Jána Kubiša by volilo 5,8 percenta opýtaných, Róbert Mistrík by dostal 3,6 percenta a Miriam Lexmann 1,9 percenta hlasov.

Vyplynulo to z prieskumu agentúry Ako pre reláciu televízie Joj Na hrane. Agentúra vykonávala prieskum od 7. do 14. novembra na vzorke tisíc respondentov.

Kto volí Pellegriniho a Korčoka?

Prieskum tiež ukázal, že 11 percent opýtaných by sa nevedelo rozhodnúť, koho voliť a 1,6 percenta respondentov uviedlo, že by voliť nešli.

Prieskum tiež ukázal, že Pellegriniho by nadpriemerne často volili ženy, ľudia vo veku 34 – 49 rokov a ľudia vo veku 66+, výrazne nadpriemerne ľudia s nízkym vzdelaním bez maturity a voliči strán Hlas-SD, Smer-SD a Republika.

Korčoka by nadpriemerne často volili muži, ľudia vo vekových kategóriách 18 – 33 rokov a 50 – 65 rokov, výrazne nadpriemerne vysokoškolsky vzdelaní ľudia a voliči strán Sloboda a Solidarita, Progresívne Slovensko, Kresťanskodemokratického hnutia a koalície hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí.

Viac k témam: Prezidentské voľby na Slovensku 2024, Prieskum, Prieskum agentúry AKO
Zdroj: SITA.sk – Prezidentské voľby by vyhral Pellegrini, tretí v prieskume skončil Harabin © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Deti sú najzraniteľnejšou skupinou obyvateľov, ktorá je silno ohrozená chudobou, upozorňuje detský ombudsman

Jozef Mikloško uviedol, že chudoba má hlboký dosah na emocionálne a sociálne prežívanie detí, čo vedie k vyššiemu riziku izolácie a zníženému sebavedomiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *