Home / šport / Ostatné športy / Slovenky bez jediného zaváhania ovládli domáci turnaj, v decembri ich čakajú MS v Singapure

Slovenky bez jediného zaváhania ovládli domáci turnaj, v decembri ich čakajú MS v Singapure

22.10.2023 (SITA.sk) – Slovenské florbalové reprezentantky bez jediného zaváhania zvládli domáci turnaji v Banskej Bystrici, na ktorom postupne zdolali výbery Lotyšska, Nórska, Dánska a Nemecka.

Vyhrali bez problémov

Zverenky trénera Michala Jedličku mali v nedeľu nastúpiť aj proti Poľkám, tie sa však z podujatia odhlásili zo zdravotných dôvodov. Pre Slovenky bolo domáce podujatie prípravou na decembrové majstrovstvá sveta, ktoré absolvujú v Singapure.

Slovenské florbalistky v piatok vstúpili do turnaja víťazstvom 11:4 nad Lotyškami a potvrdili ho triumfom 6:4 nad Nórkami 6:4. V sobotu zdolali výber Dánska 9:3 a potom aj Nemecka 6:1.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Prvý deň bol dobrý a v sobotu sme zvládli aj zápas proti Dánsku, proti Nemecku to bol trošku svižnejší florbal a hľadali sme ťažšie cestu ku gólom. Nakoniec sa nám to ale v oboch zápasoch podarilo a vyhrali sme celý turnaj bez problémov, sme spokojní. Škoda, že sme si nemohli zahrať proti Poľsku, pretože by to bol zápas o prvé miesto, ale opäť sme urobili kus práce. Turnaj nám ukázal, že musíme ešte poriadne zabrať a že na tento druhý sled tímov to stačí, ale Top 4 je úplne inde a bude potrebný ešte poriadny kus práce, aby sme boli konkurencieschopní. Základ je kondícia, rýchlosť a dynamika. Bez toho sa na majstrovstvách sveta uspieť nedá. Poľky sa snažia priblížiť k najlepšej štvorke, rovnako ako my. Je škoda, že sme si proti nim nemohli zahrať. Bol by to dobrý zápas a najlepšie by nás to preverilo,“ zhodnotil Jedlička podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu florbalu.

Herne dominovali v každom zápase

Kapitánka slovenské tímu Katarína Klapitová po sobotňajšom triumfe nad Nemkami prevzala víťaznú trofej od niekdajšej reprezentantky v biatlone Paulíny Bátovskej-Fialkovej.

„Po prebratí pohára samozrejme panuje v tíme spokojnosť, keďže sme vyhrali každý zápas. Trochu ma mrzí odstúpenie Poliek zo zdravotných dôvodov, keďže to bol pre nás najdôležitejší zápas pred Singapurom. Celkovo som ale spokojná, keďže sme v každom zápase herne dominovali. Boli tam však aj niektoré herné situácie, na ktorých musíme popracovať. Chcem vyzdvihnúť aj výkony gólmaniek, ktoré nás držali počas celého turnaja a myslím si, že aj tretia aj ostatné formácie predviedli veľmi dobrý a bojovný výkon, vzhľadom na to, že sme hrali dva zápasy v jednom dni,“ prezradila skúsená florbalistka.

Pridala aj postreh, na čom by mali Slovenky popracovať pred odletom na svetový šampionát. „Na jednotlivých situáciách v zápasoch, napríklad keď máme strieľať ťahákom a strieľame príklepom či naopak. Samé si to častokrát zbytočne komplikujeme a hľadáme hráčky, ktoré sú obsadené. Dosť často nám súperky zachytávali nahrávky. V každom zápase bolo takýchto situácií zopár, počas ktorých sme mali „pád dole“, ale vždy sme sa z toho dostali a zápas ovládli,“ dodala Klapitová.

Na MS v Singapure naplánované na 2. až 10. decembra sa Slovenky predstavia v základnej B-skupine a ich súperkami budú Švédky, Češky a Poľky.

Favoritkami na priamy postup do štvrťfinále sú hráčky Švédska a Česka, tímy z 3. a 4. pozície čaká play-off proti výberom z 1. a 2. priečky vo výkonnostne nižších skupinách C a D.

Viac k témam: slovenské florbalistky, Tréner, Výhra
Zdroj: SITA.sk – Slovenky bez jediného zaváhania ovládli domáci turnaj, v decembri ich čakajú MS v Singapure © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *