Home / SLOVENSKO / Väčšina ľudí na Slovensku by privítala viac žien v politike, považujú to za dôležité

Väčšina ľudí na Slovensku by privítala viac žien v politike, považujú to za dôležité

10.9.2023 (SITA.sk) – Väčšina ľudí na Slovensku považuje prítomnosť žien v politike za dôležitú. Ako vyplýva z prieskumu agentúry AKO pre TV JOJ24, pre takmer 52 % opýtaných je dôležité, aby vo verejných funkciách a v politike bolo viac žien.

Pre takmer 14 % respondentov je to veľmi dôležité, pre 38 % pomerne dôležité. Naopak, pre zhruba 40 % opýtaných nie je dôležité, aby vo verejných funkciách a v politike bolo viac žien.

Tí respondenti, pre ktorých je dôležité, aby vo verejných funkciách a v politike bolo viac žien, boli nadpriemerne ženy, najmladšia (18-30 rokov) a najmä najstaršia veková skupina (60+), vysokoškolsky vzdelaní, obyvatelia Trnavského, Bratislavského, Košického a Prešovského kraja, občania maďarskej národnosti a obyvatelia najväčších sídel (nad 100 000 obyvateľov), ale aj obyvatelia sídel s 5 001 až 20 000 obyvateľmi.

Agentúra AKO vykonala prieskum od 29. augusta do 6. septembra na vzorke 1 000 respondentov.

Viac k témam: političky, Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prieskum
Zdroj: SITA.sk – Väčšina ľudí na Slovensku by privítala viac žien v politike, považujú to za dôležité © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Jeden komentár

  1. Remisova, Ciganikova, Caputova a „gnädige frau“ Leinova, to mi stacilo…som proti !!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *