Home / SVET / Ukrajinci nepustili do krajiny Rusa s trvalým pobytom na ich území, došlo k tomu z dôvodu sympatizácie s ruským svetom

Ukrajinci nepustili do krajiny Rusa s trvalým pobytom na ich území, došlo k tomu z dôvodu sympatizácie s ruským svetom

9.8.2023 (SITA.sk) – Ukrajinskí pohraničníci zamietli vstup 71-ročnému Rusovi, ktorý žil na Ukrajine a sympatizoval s „ruským svetom“. Ako referuje web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na Štátnu pohraničnú službu, muža spozorovali na kontrolnom stanovišti v Odeskej oblasti na hraniciach s Moldavskom.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine 

Objavili u neho obsah, ktorý sympatizuje s ruskou propagandou

Rus mal od roku 2003 povolenie na trvalý pobyt na Ukrajine a cestoval zo zahraničia v sprievode svojej dcéry, občianky Ukrajiny.

„Napriek dlhému pobytu v našej krajine zostal muž blízko ideológii ‚ruského sveta‘. Počas filtračných opatrení pohraničníci spolu so zástupcami Ukrajinskej bezpečnostnej služby objavili v jeho mobilnom telefóne obsah, ktorý preukazoval podporu agresívnej politiky Ruska,“ uviedla pohraničná služba.

Vyjadril svoju nespokojnosť

Rus dokonca počas komunikácie na kontrolnom stanovišti vyjadril nespokojnosť s tým, že na Ukrajine sa menia termíny osláv sviatkov či výročí a upúšťa sa od iných symbolov ruského imperializmu. Pohraničníci nakoniec mužovi zakázali vstup na Ukrajinu na tri roky pre jeho sympatie s vojenskou politikou ruského režimu.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci nepustili do krajiny Rusa s trvalým pobytom na ich území, došlo k tomu z dôvodu sympatizácie s ruským svetom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajine sa podarilo obnoviť viac ako 500 zdravotníckych zariadení zničených Rusmi, ide o tretinu poškodených

Rekonštrukcia ďalších stoviek zariadení stále prebieha.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *