Home / SVET / Rusko podniklo ďalší útok na energetickú infraštruktúru Ukrajiny, odpálilo i raketu na mesto približne 150 kilometrov od našich hraníc

Rusko podniklo ďalší útok na energetickú infraštruktúru Ukrajiny, odpálilo i raketu na mesto približne 150 kilometrov od našich hraníc

8.5.2024 (SITA.sk) – Ruské sily zaútočili počas noci na stredu na energetické zariadenia v šiestich ukrajinských oblastiach. Ako na Telegrame uviedlo ukrajinské ministerstvo energetiky, pod ruskú paľbu sa dostala Poltavská, Kirovohradská, Zaporožžská, Ľvivská, Ivano-Frankivská a Vinnycká oblasť.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Úrady momentálne mapujú škody a energetici už začali s opravami.

„Úspora elektrickej energie je príspevok každého z nás k víťazstvu. Dôležitá je najmä zodpovedná spotreba v ranných a večerných hodinách,“ uviedlo ministerstvo.

V noci tiež vo všetkých oblastiach vydali výstrahu pred leteckým útokom. Po ruskom raketovom útoku neboli v metropole Kyjev hlásené žiadne obete ani škody. Všetky vzdušné ciele v hlavnom meste boli zničené protivzdušnou obranou.

V stredu ráno bolo opäť vydané varovanie pred náletom po tom, ako Rusi odpálili raketu smerom k mestu Stryj vo Ľvivskej oblasti. Výstraha platila približne 30 minút. Mesto Stryj sa nachádza približne 150 kilometrov od slovenských hraníc.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji (fotografie)

Viac k témam: energetická infraštruktúra, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinské ministerstvo energetiky, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusko podniklo ďalší útok na energetickú infraštruktúru Ukrajiny, odpálilo i raketu na mesto približne 150 kilometrov od našich hraníc © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zo severu Charkovskej oblasti evakuovali od začiatku ruskej ofenzívy už viac než desaťtisíc ľudí

Ruské sily sa naďalej pokúšajú preraziť ukrajinskú obranu pri obci Zelene a pokračujú v úsilí obsadiť mesto Vovčansk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *