Home / šport / Futbal / Demitra, Ovšonka a Kachút rozšírili káder reprezentácie do 21 rokov pred prípravným duelom proti Rakúšanom

Demitra, Ovšonka a Kachút rozšírili káder reprezentácie do 21 rokov pred prípravným duelom proti Rakúšanom

18.6.2023 (SITA.sk) – Keďže slovenská reprezentácia futbalistov do 21 rokov bude v lete 2025 hostiteľom kontinentálneho šampionátu tejto vekovej kategórie, hlavný trénera Jaroslav Kentoš má príležitosť dva roky budovať tím pre domáce ME.

Otázny je zdravotný stav

Počas minulého týždňa si mladí Slováci zmerali sily v prípravnom súboji s rovesníkmi z Maďarska (0:1) a v utorok na nich v Senci preveria Rakúšania.

Ako informuje oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), zdravotný stav tria hráčov súčasného kádra Adriána Kaprálika, Johana Morela a Tobiáša Diviša je otázny, preto sa realizačný tím rozhodol družstvo doplniť o Lucasa Demitru, Dávida Ovšonku a Damiána Kachúta.

Ovšonka bol v máji s výberom do 20 rokov na majstrovstvách sveta v Argentíne. „Na zraz prichádzam dobre pripravený a teším sa na tréningy s týmto tímom a aj na zápas proti Rakúsku,“ povedal nováčik vo výbere do do 21 rokov podľa futbalsfz.sk.

Doplnil: „Po šampionáte som si stihol oddýchnuť. Bol som na dovolenke, po nej som už začal s individuálnou prípravou. Zamieril som na hosťovanie do Pohronia, v ktorom som absolvoval niekoľko tréningov a aj prvý polčas sobotňajšieho zápasu proti Dunajskej Strede. Partia v Pohroní je výborná a zatiaľ sa tam cítim veľmi dobre.“

Donominovaný do reprezentácie

Damián Kachút bol v pôvodnej nominácii trénera Jaroslava Kentoša na júnový zraz, ale choroba mu v úvodný deň vystavila stopku a hráč musel káder opustiť. Teraz sa k tímu opäť pripojil.

„Už som úplne zdravý, som pripravený na tréningy a aj zápas,“ ovedal po návrate k tímu. V sobotu tiež absolvoval časť prípravného duel medzi Pohroním a Dunajskou Stredou, bol však protihráčom Ovšonku a na ihrisku sa títo hráči nestretli.

„Mal som dobrú individuálnu prípravu. Následne sme v klube mali prvé tréningy a testy, ktoré som zvládol celkom dobre. Žiaľ, potom prišla spomínaná choroba. Z nej som sa našťastie dostal a pred návratom do repre som stihol dva tréningy a aj zápas s Pohroním.“

Lucas Demitra už bol súčasťou dvadsaťjednotky počas marcového turnaja Antalya Cup v Turecku. Dvadsaťročný útočník odštartoval prípravu na ďalšiu s materským AS Trenčín.

„V sobotu po tréningu ma kontaktoval asistent trénera Tibor Goljan, že som donominovaný do reprezentácie. Som šťastný, že môžem byť opäť s chalanmi, tešil som sa na nich,“ vyhlásil.

Viac k témam: Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov, Slovenskí futbalisti, Tréner
Zdroj: SITA.sk – Demitra, Ovšonka a Kachút rozšírili káder reprezentácie do 21 rokov pred prípravným duelom proti Rakúšanom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *